Forside → Vaskemaskine OG opvaskemaskine i køkke

Vaskemaskine OG opvaskemaskine i køkke

EmilDC
DVF Medlem

Skrevet d. 25 november 2015 klokken 19:22


Hej Klaus!

Vi har, siden vi overtog vores lejlighed, haft vaskemaskinen stående i køkkenet. Nu har vi så besluttet os for at ofre endnu et af køkkenskabene til fordel for en opvaskemaskine. Lige umiddelbart går jeg ud fra at de har samme "behov", så spørgsmålet er hvordan jeg nemmest deler vand og afløb, så der er vand og afløb til begge maskiner? Derudover er jeg i tvivl om det er nødvendigt med endnu en aquastop ventil - den nye opvaskemaskine skulle have "vandstopsystem der afslører evt. lækage og automatisk stopper vandtilførslen" - så det er vel ikke nødvendigt?

Afløb:
http://gratisupload.dk/f/8ul786tf29/
Vand set oppefra:
http://gratisupload.dk/f/8ul7sjv5u0/
Vand set tæt på/fra siden:
http://gratisupload.dk/f/8ul8cwwwlr/

Mvh,
Emil

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 3 kommentarer
Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 25 november 2015 klokken 20:55


hej emil tak for dine billder som jeg kan se har du ikke meget plads:)

jeg vil anbefale du får to haner på istedt for en dvs hvis en går i stykker kan du lukke den sparat hver for sig som jeg kan se må du vende det gamle testykke 180 grader for der er plads og som jeg kan se er der andre rør i vejen som du må afmontere for at det kan lade sig gøre men du får materialerne se obs hanerne skal være med kontraventil indbygget link:

http://www.billigvvs.dk/Ventiler-Stophaner-Aftapventiler--Frese-aftapventil-med-kontra-til-vaske-opvaskemaskine-1-2-3-4-Nippel-Nippel-205270.html

http://www.billigvvs.dk/Roer-Fittings-Staalroer-Fittings-Galv-Roer-Fittings--Galvaniseret-Tee-1-2-173178.html

http://www.billigvvs.dk/Roer-Fittings-Staalroer-Fittings-Galv-Roer-Fittings--Galvaniseret-Brystnippel-1-2-182915.html

afløb vil jeg anbefale du får et nyt af dette produkt men jeg ved ikke hvorfor på denne hjemmeside at man skal købe det hele selv om du ikke får brug for alt men ellers kan jeg godt skaffe dig kun vandlåsen :)se link:

http://www.billigvvs.dk/Koekken-Tilbehoer-til-koekkenvaske-Koekkenvandlaase--Dallmer-koekken-vandlaas-1-x-50mm-182534.html

http://www.billigvvs.dk/Koekken-Tilbehoer-til-koekkenvaske-Koekkenvandlaase--PP-Tilslutningsroer-1-1-2-50-mm-m-2-studse-214698.html

angående din balofix ser den ret gammel ud så jeg vil anbefale du får den udskiftet da den godt kan gå hen og blive utæt eller sidde fast hvis den ikke er blivet rørt længe.

somregl følger der aquastop med til opvaske maskiner hvor den lukker for vandet i tilfældet af rørbrud men ikke på vaske maskine hvorfor ved jeg ikke virker lidt mærkeligt men sådan er det bare:(

håber jeg har givet svar på dine spørgsmål ellers vender du bare tilbage

mvh klausEmilDC
DVF Medlem

Skrevet d. 2 december 2015 klokken 09:35


Hej Klaus

Tak for det udførlige svar! Og du har ret, det er vist en ældre ballofix, men den glider som smurt, så indtil videre nøjes jeg med at holde et vågen øje med den.

Som du ganske rigtigt har bemærket er det lidt småt med pladsen :) Jeg har kigget på dit forslag, og det giver god mening. Jeg har dog også snuset lidt rundt andetsteds, og er der blevet fristet til at give mig i kast med en noget mere simpel løsning, nemlig bare at sætte et par Y-stykker på hhv. vand og afløb:

https://eshop.silvan.dk/vare/y-stykke-nylon-3-4-til-aftapningshane

https://eshop.silvan.dk/vare/afloebsforskruning

Hvad vil ulempen ved dette være? Jeg får næppe brug for at lukke for vandet til kun én af dem ad gangen, og maskinerne vil i øvrigt ikke skulle køre samtidig, da der ikke er trukket strøm til dette, så jeg er heller ikke så bekymret for om de vil kunne få vand nok gennem den ene hane.

Med venlig hilsen,
Emil

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 2 december 2015 klokken 15:17


hej emil

bare din balofix virker behøver du ikke være bekømret men det er godt den virker.

de y-stykker du har fundet lad os starte med den til vandet,den er er ikke godkendt til det som den er lavet til,jeg har også set dem knække da det er tyndt plastik så jeg vil ikke anbefale det heller gøre det som jeg har beskrevet det er den mest prof.løsning.

afløbet kan jeg gå med til men stadig er der lidt over den at du nu deler to afløb i en og der for en stor risiko for en forstoppelse da der både kommer 2 gange søbe sam 2 gange affald i samme y-stykke dvs fnuller fra tøj og lidt fedt fra opvaske maskine.

jeg ved godt at det er den nemme løsning og noget hurtiger at sætte på og fylder noget mindre men jeg vil ikke anbefale det da det kan give problemer i det lange løb selv om du gør dit bedste for at ungå problemer før de opstår

jeg ville tage den dyre løsning så er du også sikker på en god forbindelse der holder længe

mvh. klaus

Vaskemaskine OG opvaskemaskine i køkke