ForsideVVS Guide → Udendørs vandhane virker ikke

Udendørs vandhane virker ikke


Min udendørs vandhane virker ikke, hvordan kan jeg få den til at virke igen?


 


Svar: Der er flere årsager til, at en udendørs vandhane stopper med at virke. Det er vigtigt at finde ud af, om det er en stophane/vandhane som er beregnet til at være udendørs. 


1) Er der fri adgang fra hovedrøret indendørs, er en eventuel ballofix åben? Kan du teste om der er vand omkring udgangen til vandhanen.


2) Nogle gange kan stophaner godt sætte sig, hvis de ikke bruges over længere tid. Enten kan man løsne ventilen inde i drejehovedet eller give den et par kærlige slag på bagsiden af omstilleren. Det får den nogle gange til at løsne sig.


3) Er det en frostsikret vandhane, og hvis ikke bør man virkelig udskifte den til sådan en. Husk på at det er et krav ifht. mange forsikringer, at sikre sig de rigtige produkter når man installerer en udendørs vandhane.


Vi anbefaler altid at du lader en professionel VVS montør installere udendørs vandhaner, selvom du gerne selv må efter ballofixen.

VVS eksperter hjælper dig

Vi her på Dansk VVS forum har frivilligt vvs eksperter til at hjælpe dig, så hvis du ikke finder din løsning herinde i den store VVS guide - så kan du hurtigt blive medlem og spørge en af vores vvs eksperter til råds. Det er gratis at blive medlem hos os.