Forside → VVS Guide

VVS Guide


Velkommen til vores VVS Guide som er en samlet database over ofte spurgte spørgsmål samt løsninger hertil. Alle spørgsmål er spurgt af vores medlemmer og besvarelserne udført af vores profesionelle VVS-eksperter. Har du problemer med hvad enten det er vand, varme eller sanitet og ønsker lige at suse igennem vores kartotek af gode spørgsmål gennem tiden, så er det her det sker. Du kan også benytte vores alletiders søgefunktion, som leder dig direkte til vores VVSforum og hen til spørgsmålet - her kræves der blot at du er medlem og logget ind.

Hurtigt overblik giver rum

Det er her at du hurtigt kan danne dig et indtryk over den opgave du er i gang med. Hvis nu vandhanen drypper eller radiatoren larmer, så kan du hurtigt drible dig igennem spørgsmål og besvarelser og mange gange spare ventetiden, når du opretter et spørgsmål og afventer en VVS-ekspert. Du er selvfølgelig stadig mere end velkommen til at oprette dit helt eget spørgsmål, for mange gange er det ikke lige helt det rigtige spørgsmål andre er kommet med eller også passer besvarelserne ikke helt på dit spørgsmål. Du kan til enhver tid oprette et spørgsmål på vores dejlige forum og afvente at en VVS-ekspert kommer forbi og svarer dig.

Vi har inddelt de gode VVS-spørgsmål i hver sin kategori, om enten det er vand, varme eller sanitet som du ønsker guide og hjælp til. Husk også at vi har telefonisk hjælp og du kan selvfølgelig også henvise til denne VVSguide, hvis du taler med vores VVS-ekspert i telefonen.

Sanitet i din bolig

Afkalkning af toilet

Vælg materiale til inddækning

Flere forbrugere søger løsninger, som er vedligeholdelsesfri og som holder i mange år. Her er materialerne zink, alu og kobber ideelle. Det er materialer, som i dets naturlige form giver liv og spil til bygningen, men samtidig også gør at det inddækkede holder i mange år, uden at det skal vedligeholdes. Mulighederne indenfor zink, alu og kobber er mange. Det har altid været brugt til bygningsprofiler og inddækninger, men det vinder mere og mere frem at metallerne bruges til hele beklædninger, så man netop opnår det vedligeholdelsesfri rå look. Der er mange forskellige måder at sammensætte materialerne, ved at bukke det i forskellige former, kan der opnås både det klassiske look, men der kan også opnås et mere moderne look, så beklædningen kan tilpasses til boligen. Materialerne starter som plader, eller ruller, som klippes op og laves til bygningsprofiler, paneler, eller hele beklædninger. På www.bliktud.dk kan du selv tegne de profiler der skal bruges og få sendt dem til døren.

Zink

Zink er et meget hårdført materiale, som er nemt at arbejde i og som har unikke egenskaber, som at det er muligt at lodde i og at dets patinering, sådan set gør at materialet bliver flottere med tiden. Patineringen sker så snart at zinken udsættes for det danske vejr, især regn vil fremskynde patineringen, da regnen bryder overfladen, så der kommer ilt til zinken. Så alt efter hvor zinken er placeret, kan der gå 1-6 måneder for hvornår der kommer den er ru og matte overflade. Det er også muligt i dag at købe zink, som har en overflade der minder meget om patineringen. Faktisk få den i 2 varianter

Forpatineret zink. Denne overflade ligner meget en zink, som har patineret, men den er blot mere ensartet. Det er en slags overfladebehandling zinken har fået.

Anthra zink. Dette er som den forpatinerede zink. Denne er blot meget mørkere. Som en slags sort/anthra farve. Materialet er meget populært, da det passer godt ind i moderne huse, hvor man kører i jordfarver

Aluminium

Aluminium bruges til mange standardprofiler, da det er billigt at producere. Aluminums overflade ”vedligeholder” ikke selv, på samme måde som zinken gør. På aluminium er overfladen meget statisk. Pga dette og at materialet er billigt, så laves aluminium også i alverdens farver. Dette ses især ved butikker og shoppingcentre, hvor aluminium bruges til store butiksfacader. I parcelhuse, er det også ved at vinde ind, da det netop kan fås i mange farver. Man kan ikke lodde i alu, men svejse. Materialet skal bare have en vis tykkelse for at man kan svejse i det. Så når der skal laves profiler så skal der i høj grad tænkes frem, da alt skal falses, eller bukkes omkring ved alu.

Kobber

Kobber er et materiale der bruges til utroligt mange ting. Man siger at i et hvert parcelhus, der findes omkring 50 kg kobber. Dette er i ledninger, varmeelementer og elektriske komponenter. Kobber har ikke kun nogle tekniske egenskaber. Det er også utroligt flot, igennem dets 3 faser. Til at starte med er det blankt og har den her ”kobberfarve” når det udsættes for vind og vejr, vil det hurtigt begynde at patinere og få en meget varm og brun farve. Denne farve, vil kobberen have i mange år frem. Alt efter vejr og forhold, vil kobberen efter 15-20 år begynde at få en lysegrøn overflade. Det tager mange år før at hele materialet er i denne farve. Kobberen er utroligt flot i alle 3 faser og samtidig et eksklusivt materiale. Dette ses ved slotte, kirker og historiske bygninger, hvor der er kobbertage i flotte udformninger. Det er muligt at lodde i kobber, så derfor er det et ideelt materiale til tage, men også til alle andre slags profiler og inddækninger. Kobber har også en utroligt lang levetid, da materialet under de optimale forhold kan holde i over 100 år.

Opsummering

De forskellige materialer har forskellige egenskaber, så det er vigtigt at kende fordele og ulemper ved de forskellige materialer, før der vælges hvilket materiale der skal bruges til inddækning. Det kan også være en god ide at kigge på hvilke materialer der allerede er på huset, for hvis der f.eks. er kobbertagrender, så er det måske også det materiale der skal arbejdes videre i.

Alle gode VVS spørgsmål

Alle de gode spørgsmål er blevet stillet af vores flinke medlemmer på et eller andet tidspunkt i vores eksistens, som altså tæller lige nu og her på 8. år. Det bliver til rigtigt mange spørgsmål, hvor mange måske er gengangere. For at afhjælpe vores super flinke VVS-eksperter samt hjælpe dig lige nu og her, har vi valgt at indeksere alle vores gode spørgsmål samt tilhørende besvarelser i dette kartotek. Vi kalder det VVS Guide, for det vil både spare dig for tid og forhåbentligt guide dig igennem fra spørgsmål til den rigtige løsning.

Tiden er et vigtigt redskab

Nu hvor tiden er et vigtigt redskab, som man bruger flittigt af på den lyse side af dagen og hvor nogle måske ikke har særlig meget af den - er det derfor vigtigt for Dansk VVSforum at kunne spendere tiden noget bedre, for jo mere tid du sparer på spørgsmål omkring dit VVS projekt, desto mere tid kan du bruge på selve projektet - og det skaber da en win win situation for alle parter.

Her i forummet elsker vi at give vvshjælp til andre med deres projekter, men det er desværre ikke alle opgaver som kan løses over internettet. I sådanne tilfælde, spørger vi næsten altid ind til hvor i landet du er - således vi med vores samarbejdspartner, kan korrigere ind på om vi har en VVS montør kørende i området. Vi river os i hud og hår de få gange, vi må opgive at hjælpe - og det er nok mest på grund af geografien, fordi vi har desværre intet samarbejde i jylland - endnu. Det ville være rart at kunne yde vvshjælpen overalt i landet, og det er da også vores nuværende mål med forummet og dets underliggende sider og servicer.

Flere VVS virksomheder søges

Vi arbejder hen imod at kunne udvide vores register til endnu flere regioner, hvor blandt andet Jylland og Fyn er nogle af de områder vi gerne vil ind på. Derfor! Hvis du sidder og kender en rigtig god og behagelig VVS virksomhed, som gerne vil samarbejde med dette VVSforum - så tøv endelig ikke med at række ud. Vi elsker at yde vvshjælp til andre, selvom det nogle gange ikke behøver at koste en øre. Det er jo ikke alt man som VVSmontør behøver at tjene penge på, og nogle gange bliver dem, som man yder vvshjælpen til, nemlig faste og troværdige kunder i din virksomhed. Det er slet ikke så dårligt endda, så det at gøre en god tjeneste kan mange gange give dig tilbage i millioner.