ForsideVVS Guide → Radiator suser

Radiator suser


Min radiator suser en del når jeg tænder for den for mere end på 2 og giver klonk og knirke lyde når jeg fyrer helt op for den. Hvad kan det være og hvordan får jeg lyden fjernet? 


 


Svar:


1) Hvis du bor i etageejendom af ældre dato, har det rigtigt meget at sige. Rørene er gamle og typisk når jern udvider sig vil det knirke en del, hvis man ikke har givet noget plads til rørene på f.eks gulvet. Der bør være ca. 5 mm luft mellem rør og gulv.


2) Sædet i ventilen skal motioneres, det kan være den sidder fast. Du kan tage følerhovedet af og motionere den lille stift der sidder. Den skal kunne gå ind og ud uden modstand ellers skal den skiftes.


3) Især i etageejendomme kan der være forstoppelse på rørene (slam og skrammel i radiatore), hvor man i mange tilfælde skal tappe vandet af - for at frakoble radiatoren og tømme den og skylle den igennem. Det letteste og billigste ville nok være at skifte hele radiatoren, det er ikke så dyrt for sådan en.


4) Luft i systemet. Åben luftskruen på alle dine radiatorer (ikke samtidigt!) og luft ud indtil der kun kommer vand ud. Når du er færdig med udluftningen, skal du fylde lidt mere vand på anlægget.


5) Sjældne tilfælde, dog set før. Der er byttet rundt på frem og retur. Kig alle radiatorer igennem og se efter pilen om de er korrekte.

VVS eksperter hjælper dig

Vi her på Dansk VVS forum har frivilligt vvs eksperter til at hjælpe dig, så hvis du ikke finder din løsning herinde i den store VVS guide - så kan du hurtigt blive medlem og spørge en af vores vvs eksperter til råds. Det er gratis at blive medlem hos os.