Forside → Zinkinddækning på overkant af mur

Zinkinddækning på overkant af mur

kmhclm
DVF Medlem

Skrevet d. 18 maj 2015 klokken 21:56


Jeg sidder i bestyrelsen i en andelsforening. I vores dejlige gård (gårdanlæg med kun 2-3 år på bagen) har vi en smuk ydermur afsluttet øverst med zink. Der ligger altså zink på toppen af muren og bukket ud over kanten og lidt ned.

Børn i gården her elsker at kravle op på den mur, lege på den, kravle over den og gå rundt på den.

MEN jeg har fået at vide på et tidspunkt, at den kan den slet ikke holde til (i længden?) og at muren vil kunne ta' skade.

Kan nogen her i VVS-forum komme med input om, hvad der præcis kan komme til at ske, så jeg har argumenterne klar, når disse børns forældre bare stirrer nedladende og hovedrystende på dem, der kommenterer at man altså rent faktisk ikke må gå rundt på / lege på den mur.

Udover den helt åbenlyse grund, at de kan falde ned og komme til skade, hvilket forældrene jo tilsyneladende er OK med, tænker jeg at det er noget med at sådan en zinkinddækning er forholdsvis blød og derfor nemt går i stykker / bliver deform?

Men hvad er zink-toppens funktion udover at være pæn? Er det noget med at sikre mod vandindtrængning i muren? Og hvis det sker, er det så dét, der er det 'farlige'? (frostsprængninger)

Håber problematikken er skitseret klart og at nogen har input, selv om det måske ligger lidt uden for det område, der normalt kommer spørgsmål inden for.

På forhånd tak for hjælpen.
/Karen

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 2 kommentarer
Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 19 maj 2015 klokken 21:45


hej karen undskyld det forsinket svar

du har ret i at zink og murværk ikke er til at løbe rundt på da det på længere sigt kan tage skade.

som jeg kan forstille mig er det en læ mur med en mure krone som man kalder det,mure kronen er falset sammen dvs den er sat sammen i stykker med nogle om buk for at holde sammen på det og holde vandet væk fra muren.

bliver den belastet konstant kan disse ombuk rejse sig og vandet har bedre muglighed for at trænge ind.

zinken er stærk de første 5-7 år men bliver naturligt ned brudt af vind og vejr med tiden og bliver tynder i materialet og derfor vil den flække og revne med for meget belastning hele tiden før tid,hvis der ikke er belastning på den vil den kunne holde mange mange år.

det samme gælder mur den er stærk i starten men mørtlen som mur stenen er muret med er heller ikke stabil med årende.

zink er ikke til pynt men er til at beskytte muren for vand.

kommer der vand ind kan det give svampe skade samt frost springning i mur værket

desuden kan de komme til skade hvis zinken flækker er det ligsom et knivblad og få alvorlige skader på hænder og fødder ved for meget færden .

jeg håber at du har fået svar på dit spørgsmål

mvh klaus

ps like os på facebook og giv en lille kommentar om din oplevelse her på

kmhclm
DVF Medlem

Skrevet d. 20 maj 2015 klokken 10:50


Super svar, Klaus. Tusind tak for det :-) Meget brugbart!

Zinkinddækning på overkant af mur