Forside → Zinkinddækning på overkant af mur

Zinkinddækning på overkant af mur

kmhclm
DVF Medlem

Skrevet d. 18 maj 2015 klokken 21:56


Jeg sidder i bestyrelsen i en andelsforening. I vores dejlige gård (gårdanlæg med kun 2-3 år på bagen) har vi en smuk ydermur afsluttet øverst med zink. Der ligger altså zink på toppen af muren og bukket ud over kanten og lidt ned.

Børn i gården her elsker at kravle op på den mur, lege på den, kravle over den og gå rundt på den.

MEN jeg har fået at vide på et tidspunkt, at den kan den slet ikke holde til (i længden?) og at muren vil kunne ta' skade.

Kan nogen her i VVS-forum komme med input om, hvad der præcis kan komme til at ske, så jeg har argumenterne klar, når disse børns forældre bare stirrer nedladende og hovedrystende på dem, der kommenterer at man altså rent faktisk ikke må gå rundt på / lege på den mur.

Udover den helt åbenlyse grund, at de kan falde ned og komme til skade, hvilket forældrene jo tilsyneladende er OK med, tænker jeg at det er noget med at sådan en zinkinddækning er forholdsvis blød og derfor nemt går i stykker / bliver deform?

Men hvad er zink-toppens funktion udover at være pæn? Er det noget med at sikre mod vandindtrængning i muren? Og hvis det sker, er det så dét, der er det 'farlige'? (frostsprængninger)

Håber problematikken er skitseret klart og at nogen har input, selv om det måske ligger lidt uden for det område, der normalt kommer spørgsmål inden for.

På forhånd tak for hjælpen.
/Karen