Forside → Vinterluk af sommerhus

Vinterluk af sommerhus

Enrique74
DVF Medlem

Skrevet d. 15 november 2015 klokken 14:14


Hej med jer

Jeg har været ved at tømme min varmtvandsbeholder og det gik fint med at få vandet ud. Inden jeg tømte den, lukkede jeg for afspærringsventilen på koldtvandstilgangen til varmtvandsbeholder, således, at den blev stillet på vandret indstilling. Dernæst åbnede jeg varmtvandshane i håndvask og dernæst monterede jeg en slange på aftapshanen, så jeg kunne få vandet ud ved at løsning på den grå sikkerhedsventil. Det funkede fint og vandet strømmede fint ud. Dernæst satte jeg kompressor på ude i brønden for at "puste" rørerne fri for vand. Jeg åbnede alle haner på hhv først varmt vand og koldt vand, afmonterede også blandingsbatteri ved bruser samt åbnede endnu en aftaphane i bunden af installation foruden den, hvor jeg tappede vand fra varmtvandsbeholder.
Da jeg pustede luft ind i systemet var afspærringsventilen på koldtvandstilgangen til varmtvandsbeholderen således lukket? Var det en del fejl? Burde jeg have åbnet den efter at jeg havde tømt varmtvandsbeholderen eller hvordan.

På forhånd tak for et svar og fedt, at man kan finde nogen som jer på nettet:-)

vh Henrik

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 3 kommentarer
Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 15 november 2015 klokken 16:31


hej henrik og velkommen til

det er rigtig nok at tømme vartvand beholdern først ved at enten åbne for sikkerhedsventilen ellers sidder der normalt en bund hane ved siden af sikkerhedsventil som man kan åbne i stedet.

frem gangs måde jeg ville gøre det på :


1: lukke for vandet i måler brønd
2: åbne for koldt vand i alle tappe steder håndvask,bruser,køkken osv. og så tappe varmtvandsbeholder ud af sikkerhedsventil eller evt bundhane indtil den er tømt der efter ville jeg blæse luft i inst. så du får luft i koldt vands inst.og ud til alle tappe stedder i mens der kommer luft i gennem vil jeg lukke et af gangen.
3 der efter ville jeg kun åbne for alle varmt vand hanerne og der efter blæse luft igennem og som før lukke en af gangen imens der kommer luft.

jeg vil ikke lukke for noget inde i huset for at være sikker på at der ikke ligger noget vand tilbage og så ville jeg gentage det en gang til for en sikkerheds skyld.

håber jeg har beskrevet det ordenligt ellers vender du bare tilbage.

mvh klaus

ps håber du vil like hvors forum på facebook

Enrique74
DVF Medlem

Skrevet d. 16 november 2015 klokken 18:01


Hej Klaus

Mange tak for et brugbart svar. Min tvivl går dog stadig lidt på om jeg skulle have åbnet afspærringsventilen efter at jeg havde tømt varmtvandsbeholderen. I forbindelse med tømning af varmtvandsbeholderen stod der nemlig at der skulle lukkes for afspærringsventilen på koldtvandstilgangen og dernæst åbnes for aftaphanen. Men det fremgik ikke hvorvidt jeg skulle åbne afspærringsventilen efter at jeg havde tømt varmtvandsbeholderen. Konkret har jeg tænkt, at hvis afspærringsventilen fortsat er lukket, bliver der så skabt et overtryk i rørerne? Eller finder luften selv vej. Hvis afspærringsventilen derimod er åbnet, kommer der så luft direkte op i varmtvandbeholderen eller siver det ud af aftapshanen, som jeg jo har åbnet ifm tømningen?

Jeg har i udgangspunktet fulgt selvsamme anvisning som din beskrevne, dog lukkede jeg ikke hanerne et ad gangen, hvilket jeg nok vil gøre næste år. Men tilsidst komer der intet vand ud af nogle haner, hverken på k/v. Så jeg tænker det burde være ok nu. Jeg pustede luft ind i rørerene med 4,5 Bar. Jeg har ladet alle haner stå åbne i huset efter at jeg er færdig og lukket to steder på hovedhanen i brønden samt at tjekket at måleren ikke løber rundt.

Og ja jeg liker straks siden på FB

Vh Henrik

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 16 november 2015 klokken 21:08


hej henrik og tak for dit like på facebook jeg håber du kan bruge os og vil anbefale os til andre :)

afspærings ventil bør være åben når du blæser luft igennem for at få det sidste vand ud.
der sidder en kontra ventil i den for at vandet kun kan løbe en vej til beholdern og ikke tilbage.
den konterventil er der for at man ikke skal blande det kolde og varme vand med hianden så du skal ikke være bekymret for varkum og ligne.

du har gjort det rigtige men næste år lad vær med at lukke for noget og gør som du har gjort så er du godt kørende til vinter 2016

tak for du har brugt hvors forum og vi vil fortsætte langtid så du kan få brug for os i fremtiden

mvh klaus

Vinterluk af sommerhus