Forside → Lukning/åbning af vand sommerhus

Lukning/åbning af vand sommerhus

Enrique74
DVF Medlem

Skrevet d. 1 oktober 2017 klokken 08:51


Jeg har to spørgsmål.

1) Når man lukker ned for vandet i sommerhuset og blæse luft igennem systemet, bør man da også huske at blæse bruseren blandingsbatteri igennem og også tænke dette som et tappested på ligefod med de øvrige haner i huset. Altså bør man også åbne for hhv varmt og koldt vand der og blæse rørene igennem eller kan man bare tage blandingsbatteriet af.


2) Da jeg åbnede for vandet denne sæson ude ved hovedforsyningen/brønden havde jeg ikke lukket for tilførslen inde i sommerhuset. Jeg var uopmærksom på at åbne for vandet langsomt og tænkte ikke over at det måske kunne få rørene til at springe inde i huset. Da jeg kom ind i sommethuset kunne jeg konstatere et brud på rørene. VVS´eren mente at der var tale om en frostspængning, men jeg har jo brugt over 45 min på at blæse rørere grundigt igennem. I stedet mente jeg at det min hurtige ubetænksomme åbning for vandet der medførte bruddet på rørene, der ikke havde været brugt i 6 måneder på det tidspunkt. Tænker du også at det var en for hurtig åbning af vandet og bør jeg derfor huske at lukke for vandet inde i huset inden jeg åbner ude ved hovedforsyningen/brønden?

mvh Henrik Hansen

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 3 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 1 oktober 2017 klokken 18:33


hej henrik og velkommen til

det er lidt lige meget hvilken række følge du gør det i,det er bare vigtig at din varmt vandsbeholder og vand haner er fuldstændig tømt for vand.

men det lyder ikke helt forkert på den måde du gør det på.

mange glemmer at tømme varmtvandsbeholdern og der med kan der løbe vand ned i rørne og her med kan en evt frostspringning forekomme

håber du har fået svar på dit spørgsmål

mvh dan

Enrique74
DVF Medlem

Skrevet d. 2 oktober 2017 klokken 17:29


Hej Dan

Tak for dit svar. Det er meget fornemt at man kan få svar på den vis. Jeg har lavet en meget klar instruks med illustrationer, så jeg husker de forskellige elementer jeg skal igennem, herunder at tømmer haner varmtvandsbeholder. Jeg tømmer den fuldstændigt indtil, der ikke løber mere vand ud. Men jeg synes faktisk ikke helt du svarede på hverken mit spørgsmål 1 eller 2 for den sags skyld.

Med andre ord. 1) Bør jeg også tømme blandingsbatteriet ved bruseren og puste det igennem og 2) kan det tænkes at jeg fordi jeg åbnede for vandet for hurtigt kom til at sprænge rørene og bør jeg derfor lukke ventilen inde i huset inden jeg åbner for vandet ved hovedbrønden/forsyningen.

vh Henrik

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 2 oktober 2017 klokken 18:54


hej henrik

undskyld du ikke fik svar på de spørgsmål

jeg tager udgangspunkt i at det var mit sommer hus og det er jern/kobber rør

vinter:

her vil jeg afmontere bruser armatur tømme varmvands beholder åbne for alle haner også hvis du har uden dørs haner,her efter sætte kompressor på.

imens kompressor køre ville jeg lukke for en hane af gangen og lade det sidste løbe ud af den afmonteret bruser batteri.

så ville jeg slukke for kompressor og montere bruser batteri igen, tænde for kompressor igen og løbe det hele igennem igen ps(kompressor må ikke bare fylde tryk på så en hane skal stå åben) for ex bruser batteri.

hvis det er gamle vand rør kan de være skrøbelige og ved for hurtig åbning kan de blive utætte.

du kan se forskel på en utæt rør eller en frost springning

en frost springning er typisk et rør der er flækket eller har en stor bule.

en utæt rør ved for hurtig åbning eller slitage er der ofte et lille hul i det.

snakker vi plastik vand rør er det en typisk frost springning for de kan udvide sig og holder bedre.

for et hurtig svar svar på dit spørgsmål da jeg ikke har set dine rør

dit blandigs batteri skal afmonteres og tømmes for vand da der sidder to kontra ventiler som holder på vandet det gør du ved at ryste det godt.

ang rør kommer det helt an på hvordan det ser ud om det er jern/kobber eller plastik


jeg håber du fik svar på dit spørgsmål ellers har vi telefon service hvor vi kan tage telefonisk og alle spørgsmål kan besvares

mvh dan

Lukning/åbning af vand sommerhus