Forside → Vask stoppet efter opvaskemaskine monteret

Vask stoppet efter opvaskemaskine monteret

christinajungjensen
DVF Medlem

Skrevet d. 27 august 2014 klokken 00:19


Efter montering af opvaskemaskine kunne opvaskemaskinen fint bruges et par gange, men så var vasken pludseligt stoppet.
Der kommer vand op i vasken, når opvaskemaskinen kører og der ligger vand i bunden af opvaskemaskinen, når jeg sætter den i gang.
Dvs. vasken er stoppet næsten fuldstændigt både når maskinen kører og når den ikke er i brug.
Vandlåsen er tjekket og renset og afløbsstammen burde være ok. Der har aldrig været problemer med afløbet før.
Ved montering af opvaskemaskinens afløbsslange til vandlåsen, lagde jeg mærke til at der indvendigt i studsen på vandlåsen sad et stykke plastik, som dækkede ca. halvdelen af røret. Jeg går ud fra at det stadig skal være der og umiddelbart så det ikke ud til at det let kunne brækkes af, men er i tvivl om det mindsker diameteren for meget? Men det burde vel ikke have noget at gøre med at der kommer vand op i vasken?
Studsen på afløbsslangen vender opad, som den bør. (Se billedet på link: https://www.dropbox.com/sh/zsorb8o4ti9czfa/AABBcvPySzlVUT7DLsp7YhR8a?dl=0).
I opvaskemaskinemanualen står der nævnt flg.:"Maskinen er forsynet med en sikkerhedsanordning, der beskytter imod tilbageløb af det snavsede vand i maskinen. Hvis vandlåsen på Deres vask har en indbygget kontraventil, kan denne hindre den rette tømning af vaskemaskinen. Vi råder Dem derfor til at fjerne den."
Der er ikke en kontraventil indbygget i vandlåsen, ikke så vidt jeg kan se, men jeg ved ikke helt hvad der menes?