Forside → Vandvarmer til Køkkenvask

Vandvarmer til Køkkenvask

BPChamp
DVF Medlem

Skrevet d. 2 juni 2014 klokken 19:22


Hej.

Jeg overvejer at sætte en vandvarmer under køkkenvasken da det tager utrolig lang tid før der kommer varme vand frem, (fjernvarme via en termix one væksler)

1. ville det være en smart eller dum løsning?

2. jeg har kik på en metro 5L Trykløs beregnet til formålet, det vil jo være nok, da man typist ikke skal bruge mere end 5L varmt vand på en gang, og hvis man så skal, så er varmen jo også nået frem fra fjenvarmen.

3. hvis jeg vælger denne, må den kun bruges med en metro overtryks armatur, men ville det være noget forkert i at sætte en overtryks ventil under vasken, og lede den til afløbet, da jeg egentlig er ret godt tilfreds med mit hansgrohe armatur..?

Andre løsninger er også velkomne ?

//Brian

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 5 kommentarer
Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 2 juni 2014 klokken 21:19


hej brian

jeg ville ikke bruge den løsning med varmtvand beholder da den fylder meget samt bruger en masse strøm.

hvis du har muglighed for at trække en cikulations ledning samt en pumpe der har timer og termostat på ville det være bedre samt billiger på længer sigt.
en cirkulations ledning gør også at det varme vand kommer hurtiger til de andre tappe stedder i huset.
og indkøb af materialer er også billiger.
man kan bruge pex rør til brugsvand og husk det der er flere typer af pex rør hvis du bare tager universal pex så kan intet gå galt.

en varmtvands beholder er dyr i indkøb og så kalker den til på et tidpunkt og skal udskiftes.


håber det var en hjælp og du skal være velkommen tilbage hvis du har flere spørgsmål

mvh klaus

BPChamp
DVF Medlem

Skrevet d. 2 juni 2014 klokken 22:38


Tak for svar, men det er bare ikke lige så nemt at etablere nyt vand forsyning ud til køkkenet. Og hvis jeg så gør det, er det vel også vigtigt at vælge rør der er godt isolerede hvis det skal stå med cirkulation, ellers får jeg jo en ustyrlig gulvvarme istedet... Og kan man evt få noget hvor begge rør ligger sammen i samme isolering, så de også kan varme hinanden. Og er det så bare at lave en sløjfe efter vekseleren, og så med en pumpe på?
Burde der ikke også være en sikkerhedsventil på sekundær side af veksleren? Det syntes jeg at kan se der er på billederne på termix's hjemmeside, eller sidder den i veksleren? (Termix one)
Nu så jeg også på termix hjemmeside, at man kan få "booster" hvor der sidder en pumpe, på fjernvarme forsyningen, af veksleren? Kunne det evt give mig hurtigere varm vand? For jeg har jo kun 8-10m rør fra veksler til køkken...

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 3 juni 2014 klokken 14:00


det er lidt mere kompliceret at inst en cikulations ledning man skal sætte et tee stykke på det varme vand og fører den tilbage til uniten og montere den på det kolde vand med kontera ventiler på cikulations ledning samt på det kolde vand før den nye ledning så det varme vand ikke løber tilbage i systemet.

man kan få pex rør der er isoleret ellers kan man købe noget ved siden af og monterer det.

du har ret i at der hvor rørne kører kan der godt blive lunt hvis det ikke bliver isoleret men ikke lige frem en gulvvarme.

jeg mener ikke at der forberet til cirkulation på din unit og nej den pumpe der sidder på i forvejen er til central varme du skal købe en særskildt til brugsvand

BPChamp
DVF Medlem

Skrevet d. 3 juni 2014 klokken 15:25


På min fjernvarmekreds har jeg ingen pumper, fjernvarmen går direkte ind i veksleren og ud til radiatorene, og det er her jeg tænker, at når det nu er sommer og alle radiatorer er lukkede, så er det jo ingen flow på fjernvarmen, men hvis jeg så montere denne her:
http://www.termix.dk/Produkter/Vis-produkt/Booster.aspx?Action=1&M=NewsV2&PID=3604
så vil den jo se når jeg åbner for vandhaven, og så vil pumpen, pumpe vandet hurtigere så jeg hurtigere får noget varmt fjernvarme vand frem til veksleren, og dermed hurtigere varmt vand i hanen. eller er det forkert ?

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 3 juni 2014 klokken 16:49


jeg kender ikke den løsning men det står beskrevet som du selv siger den øger flovet i fjernvarme vandet.
men du kan prøve at ringe til dem så kan de bedre fortælle dig det

Vandvarmer til Køkkenvask