Forside → Vandtryk på haner på 4. sal

Vandtryk på haner på 4. sal

Thiesen
DVF Medlem

Skrevet d. 1 april 2014 klokken 00:55


Kære VVS forum,

Jeg håber, at I kan hjælpe mig på vej på nedestående spørgsmål og takker på forhånd for jeres tid og hjælp.

Jeg har nu været den glade ejer af en 4. sals lejlighed i et byggeri fra starten af 1900-tallet gennem de sidste 3 år, hvori jeg har installeret både en vaskemaskine og opvaskemaskine.

Jeg har nu efterhånden nogle gange haft en "vandtilførselsfejl" på vaskemaskinen og når denne sættes i gang, er det da heller ikke ligefrem fordi at vandet sprøjter ned i skuffen, som man eller altid oplever det. Det mere løber/drypper.

Før har jeg afhjulpet problemet ved at dreje lidt på hanen hvorfra vandet kommer og prøvet lytte mig frem til, hvornår vandet løber igennem med mest kræft.

Jeg har dog nu pillet røret fra hanen, og jeg kan konstatere, at trykket i både hane til vaskemaskine og opvaske maskine er MEGET ustabilt. Derudover er det som om, at det rykker sig. Det vil sige, at hvor trykket i dag er størt og altså hvor jeg sætter hanen, er måske ikke der trykket er størt om en uge.

Jeg har lagt en video på YouTube, så I kan se konstruktionen og hanernes ustabile tryk. Se her: http://youtu.be/Rfe_sFNfkxM

Det generelle tryk på vandet i lejligheden er OK, men heller ikke mere end det. Men jeg vil da vurdere, at hvor trykket er størt på hanerne, bør det være nok til både vaskemaskine og opvaskemaskine, problemet er så bare, at dette er variabelt.

Mit spørgsmål er så, om det er mine haner eller noget andet i min lejlighed som udgør problemet eller om det er noget med ejendommens generelle tryk?

I tilfælde af det sidste, ved I så, om det er andelsforeningens ansvar, at forbedre forholdene?

På forhånd tusind tak for jeres hjælp.

Med venlig hilsen

Jacob Thiesen