Forside → Vandproblemer

Vandproblemer

Mette
DVF Medlem

Skrevet d. 30 september 2013 klokken 13:21


HeY Eksperter!

Er blevet henvist til det her forum af en god veninde, så here goes.

Jeg er lige flytte ind i min helt egen lejlighed!! Men!!

Når jeg åbner for det kolde vand så går der en krig før det overhovedet bliver drikke koldt. Omvendt er at hvis jeg åbner for det varme, så er det næsten kogende efter et par sekunder..
Hvad kan dette skyldes? Jeg troede det var omvendt at man skulle vente på det varme bliver varmt og det kolde bare er koldt fra man åbner for hanen..

Viceværten siger bare at sådan er rørene lavet og alle har det problem men det er da meget spild af vand hvis man skal lade det halvlune vand løbe i 2-3 minutter før det overhovedet bliver bare en smule koldt!

Og ikke nok med at det ikke er koldt! De første liter tror jeg der kommer ud af hanen er sådan noget halvbrunt rusten noget men så bliver det hvidt efter et par sekunder. AD

Hvad kan jeg gøre?

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 5 kommentarer
Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 30 september 2013 klokken 17:31


Hej mette

Det er en gammel egendom du er flyttet ind i og rørne er lige så.
De er sikkert ikke isoleret og det vil sige at de andre rør varmer koldt vands røret op.
Så der vil gå en rum tid før duet bliver koldt sådan er det i mange egendomme desværre.
iiOg et stort problem for mange der bor i et egendoms kompleks.
Rust i rørne kan man kun komme foruden hvis alle rør gbliver skiftet i egendommen og er en meget dyr afærer.
Du kan ikke rigtigt gøre noget ud over at gå til bestyrelsen med dine problemer.
.
Problem løsning

1. Alle rør skal isoleres særskilt
2. Gamle rør skal udskiftes til nye

Lars
DVF Medlem

Skrevet d. 30 september 2013 klokken 17:45


Hej Mette og velkommen til.

Efter hvad jeg læser, så skal du nok ikke drikke vandet.

"Hvis der løber rør med koldt vand tæt op ad rør med varmt vand, så bliver det kolde rør varmet op af det varme rør, og så er der risiko for bakterievækst. Derfor bør begge rør isoleres grundigt efter gældende normer. Så undgår man desuden kondens på de kolde rør. Man kan også med fordel øge afstanden mellem rørene."
http://www.frb-forsyning.dk/Default.aspx?ID=2392

Jeg kan desværre ikke svare på hvad "gældende normer" indebærer, men mon ikke vores VVS-Ekspert Klaus kan svare på den?

Jeg vil dog ikke anbefale dig at børste tænder i- eller drikke vandet, især ikke når du skriver at vandet er rødbrunligt (rustfarvet). Det tyder på (som Klaus skriver) at det er møg gamle rør og de bør blive skiftet ud.

Hvis du bor til leje i ejendommen, kan du enten henvende dig til din lejeforening som det første. Får du samme besked om, at sådan er det - så bør du melde dig ind i LLO http://www.LLO.dk - finde dit lokale kontor og tage det op med dem. DE ved om nogen at koldt vand ikke skal være over de normale grader og heller ikke rustfarvet.

Håber du får rent vand i sluserne.

Hilsner fra Lars :)

PS: Skriv endelig mere, såfremt du bor til leje. Jeg hjælper af hjertens gerne.

Mette
DVF Medlem

Skrevet d. 30 september 2013 klokken 18:15


Super med så hurtigt tilbagesvar!

Ja Klaus det er en mega gammel ejendom jeg er flyttet ind i, men jeg har min lille datter på 2 år og hunden boende så koldt vand er sku nødvendigt! Helst rent koldt vand!

Lars ja det lyder knap så lækkert men hvordan kan det være at ingen af de andre lejere har klaget? Er jeg den eneste i bygningen som syntes det er knap så lækkert med lunt vand i den kolde hane eller har de bare kun åbnet for den varme?
Altså folk kan da ikke børste tænder i varmt vand?

Alt i alt er det rimelig klamt af udlejer at lade sine lejere få bakteriefyldt vand ind i hanerne. LLO? Ja det tror jeg lige jeg vender med dem! Jeg blev heldigvis medlem for et års tid siden, så jatak jeg kender turen. :(

Tak for jeres tid og svar, ku bare ønske mig koldt vand men det skal åbenbart være så forurenet som i Afrika eller lignende selvom man betaler næsten 7000 kroner for 46kvm. ÆV

Lars
DVF Medlem

Skrevet d. 30 september 2013 klokken 20:04


7000 kroner for 46kvm?

http://tjekdinleje.dk/

Prøv lige deres formular. Kommer selvfølgelig an på hvor du bor i landet, men det lyder da voldsomt når rørene er nogle gamle "røvhuller". Jeg håber det er en tastefejl, fordi ellers er der da noget galt med din udlejer.

Hilsner fra Lars :)

Mette
DVF Medlem

Skrevet d. 4 oktober 2013 klokken 19:23


Tak for det og jeg har spurgt LLO. De går ind i sagen fordi det åbenbart ikke er rent vand som kommer ud af min vandhane og der er blevet taget vandprøver som sendes til noget labratorie.

Min husleje er også for høj og jeg får penge tilbage siger det så tusinde tak for hjælpen. Det var godt jeg spurgte her på forummet :)

Vandproblemer