Forside → Udskiftning af FJVR ventiler på radiato

Udskiftning af FJVR ventiler på radiato

Kb2001
DVF Medlem

Skrevet d. 23 november 2015 klokken 18:47


Hejsa kære eksperter..
Info før spørgsmål:
Jeg er ny hus-ejer siden marts i år, så dette bliver min første vinter i huset.

Spørgsmål:
Nu hvor kulden er begyndt at indfinde sig kan jeg mærke at temperaturen i huset svinger meget i forhold til vejret udenfor. -Specielt når det blæser, men nok om det.

Jeg har fundet ud af at mit hus fra 1977 har et 2-strenget radiator system med termostater på returledningen fra radiatorerne. Så det må være FJVR-Ventiler ikke ?
Jeg vil meget gerne have skiftet til nye termostater som jeg ikke skal gå og stille på hele tiden, som jeg føler er nødvendigt i øjeblikket.
Så her kommer de store spørgsmål:

1. Løser jeg mit problem ved at skifte alle ventiler fra FJVR til RA-UR og derefter skifter termostaterne ?

2. Kan FJVR ventiler skiftes direkte ud med RA-UR eller skal disse monteres på fremløb ?

3. Vil RA-UR ventiler virke perfekt og justere flow i radiatorer i forhold til rumtemperatur i stedet for vand-temperatur ?

4. Kan jeg skifte til elektroniske termostater med fx natsænkning og montere dem på RA-UR ventilerne(som nok sidder på retur) selvom der står på termostaten at den er beregnet til fremløb ? -Det skriver de vel kun fordi termostaten ikke vil virke ordentligt hvis den var monteret på en FJVR-ventil ?

5. Hvad er en differenstryks-regulator og hvordan ved jeg om jeg har sådan en ? Der står på danfoss hjemmeside at disse skal monteres ved RA-UR ventiler når der bruges direkte fjernvarme.

Håber nogen har stået med dette problem før og fundet alle løsningerne til mig :)

På Forhånd Tak !

- Kenneth..