Forside → Telestater / gulvvarme

Telestater / gulvvarme

psil
DVF Medlem

Skrevet d. 18 oktober 2015 klokken 12:25


Hej,

Jeg er ny ejer af et hus med gasfyr og vandbåren gulvvarme. Det giver lidt udfordringer, og jeg har brugt nettet flittigt til at søge svar - og dette site ser da super ud, så jeg håber på et skub i den rigtige retning her :-)

Huset har installationer monteret i to omgange:

1) Det oprindelige hus (1997) med 10 kredse med Wirsbo telestater (trådførte). På denne del har jeg skiftet alle ventilerne (en del stifter sad grundigt fast og flere pakninger virkede trætte) og alle telestater virker. Ventilerne sidder på fremløbsrøret. Hele denne installation virker fint, lader det til.

2) Tilbygning (2007) med 6 kredse, hvoraf to betjener samme rum. LK telestater (24 volt NO trådløse) med en LK 8 kanals modtager/styreboks. Ventilerne virker alle sunde og raske. De sidder på returrøret.

Jeg har flere mistanker og problemer:

a) Et af værelserne får ingen varme
b) Systemet holder ikke tryk, og jeg må hælde vand på temmelig tit (mindst en gang om ugen)
c) Enten virker flere af telestaterne ikke og/eller styreboksen virker ikke ordentligt
d) Jeg har en mistanke om, at der kan sidde en stor luftlomme i den kreds, der ikke får varme, og det også er forklaringen på trykfaldet....? Men hvor den luft skulle komme fra, ved jeg ikke
e) Alternativt kan indreguleringen af de forskellige strenge være udført forkert, så der ikke kommer vand til det kolde værelse. Men det kan ikke forklare trykfaldet

f) For at tage telestaterne og styreboksen ud af ligningen, har jeg pillet telestaterne af og slukket for boksen. (Alle rumfølere/sendere har fået nye batterier, og de ser ud til at virke og kommunikere med modtagerboksen). Herefter bør vand kunne løbe frit til alle rum - men der er stadig problemer med det kolde værelse.
g) Telestaterne er NO, men flere af dem står i lukket position, selvom strømmen er taget fra. Dette gælder også den ene af to nye telestater, jeg har købt. Bør de ikke stå åbne, når der ikke er strøm på?
h) Der sidder ikke udluftere nogen steder umiddelbart (men i gasfyret gør der vel), men jeg skal lige på loftet og lede, da rør til den nye installation løber over loftet)


Jeg ved, dette er en masse spørgsmål, men et hint eller to vil være cool :-)