Forside → Rumtemperaturer lave (Jordvarme med gulvarme)

Rumtemperaturer lave (Jordvarme med gulvarme)

daniel85
DVF Medlem

Skrevet d. 7 januar 2016 klokken 17:16


Hej

Jeg overtog hus i november med VP COMBI 309 9kw der forsynede gulvarme i en ny tilbygning via pumpeshunt samt radiatorer i stue og køkken. Jeg har efterfølgende været i gang med renovering og har i den forbindelse lavet gulvarme i stue, køkken. Jeg har dog problemer med at holde varmen. Især når det som nu fryser kan jeg lige snige mig op på 19 grader.

VP reguleres efter ude temperaturen og jeg har prøvet at ændre varmekurven hvilket hjalp lidt men ikke tilstrækkeligt. Temperatur frem er nu 35-40 grader. Jeg har justeret flow i de enkelte kredse på returen efter deres længde og temperaturen er ens i de forskellige rum.

Jeg har efterfølgende læst mig frem til at VP skal IKKE have blandeshunt? Min VP er placeret i isoleret værksted som ligger i anden bygning med ca. 10m til første shunt og 25m til 2. (eksisterende) shunt. Med tiden udnytter jeg 1.sal også med gulvvarme. Når VP er placeret i anden bygning er det så stadigvæk ok kun at bruge VP til at cirkulere i kredsene? (Jeg er blevet oplyst at i dette tilfælde er det stadig nødvendigt med pumpeshunt?)

Jeg er næsten nået frem til den konklusion at jeg skal fjerne de to shunte og lade VP cirkulere og styre temperaturen i rummene ud fra udetemperaturen. Herved opnår jeg så større flow i kredsene og derved højere temperatur i rummene?

Lad mig høre om jeg er helt galt på den eller om der er andre ting jeg evt har overset?

Her er link til nogle billeder og plantegning.

Plantegning:
https://www.dropbox.com/s/cylhme1ujk8xker/plantegning.jpg?dl=0

Eksisterende Pumpeshunt:
https://www.dropbox.com/home/Photos?preview=IMG_0081.JPG

Ny pumpeshunt:
https://www.dropbox.com/home/Photos?preview=IMG_0086.JPG

Håber nogen kan hjælpe eller komme med forslag til hvad problemet kan være?

Mvh
Daniel Jeppesen