Forside → Lugtgene i teknikrum

Lugtgene i teknikrum

MOCCA
DVF Medlem

Skrevet d. 15 november 2019 klokken 06:06


Bor i lejl. øverst m. udluftning over tag. Har for 1 år siden haft 2-krone stor tæring på udluftningsrør mell. loft og tag, hvilket gav store lugtgener. Dette er repareret. Der blev lavet røgsporing først, som intet viste, men VVS-mand mistænkte det mest sandsynlige. Tror I, røgsporing var mislykket, eller kan man ikke se røgen, hvis det sker over loftniveau, jeg fik dog meget lugt ned derfra?


Der pågår stadig lidt faldstammelugt og af og til meget madlugt fra underboerne. Det kommer altid i mit teknikskab i køkkenet, hvor faldstamme, udluftningsrør med tilsluttende emhættetilslutninger befinder sig.  Desuden kommer der rigtig meget madlugt ude på opgangen, selvom ingen her på øverste etage laver mad.


Er det ikke et klart tegn på en utæthed, når luften i teknikrummet ændrer sig fra ingen lugt til kraftig lugt eller andre gange moderat madlugt. Skal systemet ikke være så tæt, at der ikke vil komme madlugt direkte ud her, som der tydeligt sker.


Jeg har brug for dokumentation over for udlejer for at få det lavet. Findes der nogle VVS-måleapparater, man kan sætte i teknikskabet for at dokumentere, at der sker en udledning ?.


 


 

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 1 kommentar
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 15 november 2019 klokken 10:30


hej og velkommen til


vi er helt enige om at faldstamme og ventilation skal være tæt


hvis i har en rør skagt som er gennem gående hele vejen ned kan der være lugt genere i selv skagten hvis dør/låge ikke er lukket helt tæt da der kan danne sig et lille undertryk.


hvis det er en lukket skagt mellem hver etage kan der godt tyde på at noget ventilation måske er utæt og her kan et prof ventilation firma trykprøve sådan et anlæg.


en røg sporing bør man kunne se små utæthedder hvis du bor med et tagvindue og har udluftning få meter væk kan man være uheldig med vindens retning få gener fra udluftningen jo mindere der selvfølgelig er en utæthed mere.


vi vvs har ikke værktøj til at måle kun andre virksomhedder som har hver deres område til div målingerLugtgene i teknikrum