Forside → Indstilling af Grundfos Alpha 2 ved gulvvarme

Indstilling af Grundfos Alpha 2 ved gulvvarme

DennisMadsen
DVF Medlem

Skrevet d. 4 januar 2020 klokken 09:47


Hej.


Vi bor i et hus fra 2005 med Megatherm gulvvarmesystem. Da vi overtog huset i 2018 fik vi udskiftet den oprindelige cirkulationspumpe til en Grundfos Alpha 2.


indstilling af grundfos alpha 2 ved gulvvarme 


VVS manden der satte den til indstillede den på "Trin 2" indstilling og sagde, at det var sådan den skulle køre. Jeg har netop været ved at udskifte en af telestaterne, som var gået i stykker og blev lidt nysgerrig på indstillingmulighederne og var derfor inde og kigge i manualen til Grunfos pumpen. Se denne PDF: https://net.grundfos.com/Appl/ccmsservices/public/literature/filedata/Grundfosliterature-3942719.pdf


Ifl. manualen, så står der, at den skal indstilles til konstant tryk på ved gulvvarme (side 2, øverst til højre) -- og altså ikke "Trin 2" som VVS manden mente. Hvordan bør jeg indstille pumpen? Og hvordan kan det være, at der udover trin 1, 2 og 3 også er forskellige niveauer, hvis man sætter den på konstant tryk. Jeg håber, at nogen kan hjælpe mig med at finde den rette indstilling af min pumpe.


VVS mand valgte denne indstilling (Trin 2):


indstilling af grundfos alpha 2 ved gulvvarme-1 


Sådan ser den ud ved konstant tryk (niveau 2):


indstilling af grundfos alpha 2 ved gulvvarme-2

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 6 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 4 januar 2020 klokken 15:43


hej velkommen til


der er igen korrekt instilling af pumpen normalt sætter jeg den på  Proportionaltrykregulering trin 2


læs vejledning


https://www.hedestoker.dk/content/Grundfos/Grundfos-Alpha2-Installation.pdf


eller kan du også få sådan en fætter hvor du kan gøre det lidt mere advanseret indregulering


https://dk.grundfos.com/products/find-product/alpha2.html


 

DennisMadsen
DVF Medlem

Skrevet d. 5 januar 2020 klokken 10:12


Hej Dan


Tak for dit svar. Den artikel/manual du henviser til fra Grundfos, siger så bare noget tredje, nemlig at den bør stå i AUTOAdopt til gulvvarme. Specielt undrer det mig, at der kan være forskelligt materiale fra Grundfos, som anbefaler to forskellige indstillinger. Hvordan finder jeg ud af, hvilken indstilling jeg bør stille den på? Hvad skal jeg holde øje med når den kører i de forskellige modes for at kunne vurdere hvad der er rigtig?


Ser smart ud med Alpha Reader. Min Alpha 2 (købt juli 2018) har dog ikke den radiosignal grafik i bunden, så jeg tror ikke det er den nyeste version -- og er derfor ikke sikker på, at den understøtter Reader? Hvor meget vil man få ud af at lave indregulering af dit gulvvarmeanlæg? Det er svært for mig at vurdere, om det kan betale sig.

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 5 januar 2020 klokken 12:02


til gulvvarme er der kun 2 rigtige mulighedder


konstant tryk eller Proportional tryk ,alle anlæg er forskellige men hvis dit anlæg køre uden problemer på konstant så lad den blive der.


når jeg har sat shunte op sætter jeg dem på Proportional trin 2 


auto adabt  kan varier i kurven men kan have lidt problemer mellem sommer og vinter når vi skifter da den efter noget tid låser sig til en fast kurve  afhænging om den bliver monteret om sommeren.


jeg anbefaler ikke auto adabt

DennisMadsen
DVF Medlem

Skrevet d. 5 januar 2020 klokken 13:22


Hej igen


Mit anlæg har som skrevet kørt på Trin 2 (konstant kurve) i de 1,5 år det var kørt. Efter at have læst manaler, blev jeg opmærksom på, at det ikke var opsat på konstakt tryk, som der ellers blev skrevet.


Jeg vil forsøge mig med enten konstant tryk eller proportional tryk. Hvordan kan jeg finde ud af, hvad der fungerer bedst? Når jeg læser på nettet, så får jeg indtryk af, at konstant tryk ofte anbefales til enstrengsanlæg mens proportional tryk ofte står anbefalet til tostrengsanlæg. Er det hun relevant hvis det er radiatorer eller gælder det også til gulvvarme?

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 5 januar 2020 klokken 14:28


konstant tryk køre den bare der ud af hvor at Proportional tryk variere hvis der er behov for pumpe styrke her kan du spare lidt på energien.


jeg vil starte med Proportional tryk og hvis du kan holde temp i rummene så er det fint med det og det er uanset om du har radiator eller gulvvarme

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 5 januar 2020 klokken 14:30


håber at du har fået svar på dine spørgsmål 


hvis du har lyst til at give en kommentar på trustpilot er du velkommen


https://dk.trustpilot.com/review/danskvvsforum.dk


bor du i kbh eller omegen eller midt sjælland kan vi lave service på dit gulvvarme 


ps har du brug for vvs materialer er du velkommen til at kontake os


mvh danIndstilling af Grundfos Alpha 2 ved gulvvarme