Forside → Hvilken funktion har disse termostater?

Hvilken funktion har disse termostater?

DennisMadsen
DVF Medlem

Skrevet d. 2 juli 2015 klokken 09:23


Her er et billede af vores VVS:
http://gratisupload.dk/f/8sdpqisdf0/

Lige under varmtvandsbeholderen er der to termostater. Vi har gulvvarme i huset. Hvad er de til? Jeg gætter på, at den ene er til at styre temperatur på det varme vand, men hvad er den anden? Og hvordan finder jeg ud af, hvad der er til hvad?

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 3 kommentarer
Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 2 juli 2015 klokken 15:33


hej dennis og velkommen til

du ret i at den ene er til at styrer temp. på det varme vand og den anden er til at styre frem løbs temp. på din radiator kreds hvor varmt de skal komme ind i din ratdiator.

for at finde ud af vilken en der til hvad skal du følge de små blanke rør der går fra ventilen og der til hvor den går hen.

så vidt jeg kan se er den ventil til venste til varmt vand men det er lidt svært at se på billede men hvis den går op i din varmt vands beholder er den til det og den anden er til din radoator varme.


mvh klaus du er velkommen til at vende tilbage med flere spørgsmål
ps.like og på facebook

DennisMadsen
DVF Medlem

Skrevet d. 6 juli 2015 klokken 05:59


Hej

Mange tak for dit svar.

Jeg har nu i nogle dage haft skruet helt ned for ventil til højre, og vi har stadig varmt vand. Så jeg går ud fra, at den til højre er til det varme vand til gulvvarme.

Vi slukkede for gulvvarmen for 1-2 måneder siden. Jeg har taget strømmen til cirkulationspumpen, skruet helt ned for alle rumtermostaterne, så de ikke kalder på varme. Derfor må det være okay, at jeg har skruet helt ned for den ventil til det varme vand hen over sommeren, så den ikke står og holder vandet varmt. Der går forhåbentligt flere måneder, før det skal bruges igen.

Ventilen til gulvvarme kan justeres fra 1-7. Den har hen over vinteren stået på 4, men måske vil det være en fordel at skrue den op? Så går det vel hurtigere med at varme huset op?

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 6 juli 2015 klokken 20:58


Hej igen

Det bør være nok bare at slukke for strømmen til pumpen så cirkulerer det ikke i systemet.
Du skal så også sørge for at inden du tænder for pumpen igen og afmontere de forskellige føler og motionere stiften på alle ventiler så du er klar til efteråret.
Du kan med fordele og sparer på energien så intet kører ved at slukke for pumpen det går ikke hurtigere med at varme huset op ved at kun lade en kreds kører

Mvh Klaus

Hvilken funktion har disse termostater?