Forside → Gulvvarme - kontrolenhed genstarter spontant

Gulvvarme - kontrolenhed genstarter spontant

PeBa
DVF Medlem

Skrevet d. 14 januar 2018 klokken 13:19


Hej,

Jeg har et Uponor gulvvarmeanlæg (fra 2008) med en C-55 kontrolenhed og 10 stk. T-75 rumtermostater til 10 rum. Det har fungeret upåklageligt indtil i går, hvor alle rum pånær to ikke kunne blive mere end 18-19 grader varme.

Jeg har tjekket alle telestaterne (inkl. om stiften skulle have sat sig fast) og tjekket radioforbindelse for alle termostater til kontrolenheden og de to ting virker fint.

Men selve kontrolenheden (C-55) genstarter af sig selv med 1-40 min. mellemrum (ikke skrivefejl, nogle gange genstarter den stort set et par gange inden for samme min., andre gange kan der går op til 30-40 min. imellem). Lige når den har genstartet er der lys i POWER-dioden, men ikke I nogle af kanal-dioderne (1-12). Lyset i kanaldioderne burde vel være tændt hele tiden, da der kun er 18-19 grader varmt og termostaterne er sat til 25 grader (ikke normaltemperatur, men sat af mig for at teste systemet)?

Lyset i kanaldioderne kommer dog lidt efter lidt mellem genstarterne (ved de hurtige genstarter med få min. mellemrum, når kanaldioderne dog ikke alle at tænde inden næste genstart).

Kontrolenhedens POWER-diode lyser konstant (dog i det sek. selve genstarten tager). Den blinker ikke (som den skal hvis alarm/fejl).


Der er en cirkulationspumpe sat til, som får strøm via kontrolenheden.

MIT SPØRGSMÃ…L ER om der sendes varme til rummene, selvom kanaldioderne i kontrolpanelet ikke lyser (og POWER lyser)? Hvis ja, så skal jeg vel ikke gøre mere ved det, (andet end at vente på at rummene varmes op) men hvis nej/usikkert så skal jeg vel have en ud og kigge på det (for så stopper varmeflowet jo hver gang de genstarter)?

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 9 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 14 januar 2018 klokken 14:24


hej velkommen til

det er lidt noget skidt at den genstater hele tiden for det stopper flowet og får ikke kørt det rundt før den kalder på varme ved at en grøn diode lyser på din boks.

power diode er kun til at se om dit system er aktiv,jeg er bange for at din boks er gået i stykker:(

jeg kan tage en snak med uponor i morgen og høre hvad der kan gøres

hvor i landet befinder du dig

mvh dan

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 14 januar 2018 klokken 14:33


prøv at slukke helt for boxen ved at hive stikket ud og vent 5 min og se om det hjælper

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 14 januar 2018 klokken 14:39


vi har også telefon service hvis det bliver koldt og vi skal køre lave en akut løsning og så vi kører alt unden om boxsen så du styrer manuelt på pumpe shunten

PeBa
DVF Medlem

Skrevet d. 14 januar 2018 klokken 21:16


Hej og tak for velkomsten og hurtigt svar!

Jeg bor på Amager. Jeg har forsøgt at tage strømmen som du foreslår. Hjælper ikke.

Jeg forstår ikke det med den grønne diode - der sidder ikke sådan en på boksen - men der gør på cirkulationspumpen, og den slukker rigtig nok, når der genstartes, og tænder først når kanaldioderne starter op med at lyse igen (fordi de kalder på varme går jeg ud fra). Jeg kan manuelt starte kanaldioderne (og dermed pumpen) op ved at skrue på termostaterne - men er sgu lidt trættende at skulle rundt til alle 10 termostater/rum hver halve time.

Jeg tror desværre også at jeg må ud at investere i en ny boks (kontrolenhed). Du må gerne høre Uponor hvad de anbefaler, men mon ikke de er mest interesserede i at sælge mig en ny boks, når du denne (C-55) er udgået :-)

PS: I er liked på FB.

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 15 januar 2018 klokken 15:54


hej igen

jeg har været i kontakt med uponor og du skal desvære have en ny boks,din boks er desvære udgået men de har en anden model som passer over til dit system så du slipper for at skifte telestater og rumfølere.

boksen kan kun købes hos en vvs grossist og her har jeg snakket med min grossist,boksen koster 3100+moms og 50 kr i forsendelse dvs 3937 inkl moms.

så det er værd at overveje der er et par dage levering fra jeg har bestilt den

mange tak for dit like det sætter vi pris på :)

PeBa
DVF Medlem

Skrevet d. 15 januar 2018 klokken 17:22


Hej. Jeg fandt et boks på den blå avis. så tager jeg lige chancen med det. Den kommer i morgen. Hvis jeg mod forventning ikke kan finde ud af installere den nye boks, kan du/I så hjælpe over telefonen eller komme ud og installere den (jeg bor på Amager)? Og hvad er timeprisen på det?

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 15 januar 2018 klokken 18:34


perfekt håber den lever længe og jo vi kan godt hjælpe dig enten på telefon eller besøge dig.
jeg skaffer manualerne hos uponor så jeg er forberedt.

telefonservice 150 ex moms
servive besøg 450 ex moms i timen

og du er altid velkommen

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 15 januar 2018 klokken 18:55


jeg håber du har 2 min til at skrive på trustpilot om din oplevelse af hvor service

mange tak

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 18 januar 2018 klokken 19:11


har du fået det til at virke

Gulvvarme - kontrolenhed genstarter spontant