Forside → Gulvvarme

Gulvvarme

HenrikBS
DVF Medlem

Skrevet d. 23 september 2017 klokken 14:30


Hej VVS Forum

Jeg har et fjernvarmeanlæg som leverer vand og varme til 2 separate bygninger (hovedhus og muret anneks). Der er varmt vand i hanerne og varme i alle radiatorer, men jeg kan kun få gulvvarmen til at starte i den ene bygning. Jeg formoder at det er lavet som to separate systemer, da der sidder en pumpe i hver bygning (plus den på selve anlægget). Det er Grundfos pumper og så vidt jeg har kunnet læse mig frem til skal de stå på "konstant". Selve fyrets cirkulationspumpe (en model alpha-2) ved jeg til gengæld ikke hvad skal stå på. Er der en retningslinie man bør kende hertil?

Begge gulvvarmepumper lyder ens når de skrues op og ned så jeg formoder at de virker. Er der en måde man kan tjekke det 100%?

Vi har boet her siden sidste år. Jeg slukkede for gulvvarmen i anneks i foråret. Umiddelbart efter lukkede det (måske automatisk / måske tilfældigt) også i hovedhuset. Dengang tænkte jeg at de nok på en eller anden måde var forbundet. Men når jeg kigger på det nu, er det svært at se at der skulle være en sammenhæng. Det er i hvert fald ikke tilfældet når jeg starter det igen.

Mvh
Henrik