Forside → Galvaniseret stål eller messing

Galvaniseret stål eller messing

mrn
DVF Medlem

Skrevet d. 17 august 2023 klokken 23:52


Hej

Det har måske ikke den store betydning i så lille en sammenhæng, men jeg er i gang med at udskifte et håndvaskarmatur på badeværelset. Det er af ældre dato, så jeg er nødt til at lave en smule om i rørføringen (synlig).

Jeg er ikke bekendt med hvilken type rør der er ført i væggen, men huset er fra 1976 og badeværelset er fra engang i 90'erne, men jeg tror ikke rørene har været skiftet.


I dag sidder der en galvaniseret vinkel på røret inde fra væggen og så et galvaniseret nippelrør i ½" op til en ballofix.

Den nye vandhane har væsentligt længere flexslanger. Derfor vil jeg egentlig fjerne det forlængende galvaniserede nippelrør for så at isætte først en brystnippel for at få et udvendigt gevind. Her monterer jeg så en ny ballofix og til sidst en spidsmuffe fra ½" til 3/8", så flexslangerne kan gå på.

Der er så meget om de forskellige former for korrison pga. forskel i metallerne - Skal jeg bruge galvaniseret stål (som jeg egentlig kan læse man ikke må mere?) eller sker der ikke noget ved at bruge forkromet messing, som var min plan?

Mvh.
Michael

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 1 kommentar
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 18 august 2023 klokken 15:02


Hej velkommen til


I 70'er bruge man meget kobber og galvaniseret men når du skiller rørene ad kan du kigge en og se 


Er det galvaniseret rør helst galvaniseret er det kobber skal du bruge messing eller rødgods fittings 


Men er du i tvivl gå med messing men igen er det en galvaniseret installation og du sætter andre materialer ind kan det med tid tærer.


Jeg vil så også sige at som bruger må man kun lave efter en balofix alt før balofix er autoriseret arbejde 

Galvaniseret stål eller messing