Forside → Vasketørremaskine i køkken uden afløb

Vasketørremaskine i køkken uden afløb

JJL
DVF Medlem

Skrevet d. 3 januar 2024 klokken 21:59


Hej :) 


Jeg ønsker at installere en vasketørremaskine i mit køkken. En aut VVSer har kigget og sagt, at mit afløbsrør fra køkkenvasken allerede er forberedt, og jeg "bare skal købe pex rør 18 mm og afløbsslange".


Spørgsmål:


1. Afstanden fra rør under vasken til starten af installationsstedet er ca 2.05 m. Maskinen er ca. 60 i bredden. Hvor lange skal tilløb og afløbsslanger være? Skal de være spændt eller ligge med slag henad gulvet?


2. Jeg har kigget efter aquastop. Er det korrekt, at det er noget, der udelukkende er koblet til afløbsslangen og ikke tilløb? Og alt er godt, hvis jeg køber en afløbsslange med AS? Og så passer den tll enhver maskine i diameter, eller?


3. Tilløb og afløb skal føres bag eller under eksisterende køkkenelementer. Er der noget at være særligt opmærksom på?


4. Drypbakke! Jeg er så frustreret! Ingen steder har jeg kunnet finde, hvad målene skal være, eller hvordan den skal placeres ift. maskinen. Jeg har kig på en Samsung WD95TA047BE (erfaringer modtages!), som har indbyggede gummifødder. Men så bliver den jo større i bredde og dybde end angivet? Og alle drypbakker er ca 60x54, så ingen er store nok til, at maskinens 4 fødder kan placeres indenfor bakken. Men alle billeder/youtube viser, at fødderne står indenfor bakkens kanter. Argh! Kan man købe en vilkårlig, der er anført "til 60 cm vaskemaskine, eller?


5. I må gerne grine af min uvidenhed, bare I hjælper mig til at blive klogere :) 


På forhånd tak!


 

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 1 kommentar
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 9 januar 2024 klokken 16:11


Hej velkommen til


1:din afløb slange der skal du følge producentens anvisninger og her kan man enten lave afløb til eller forlænge slangen men det er noget man skal se på før at jeg kan svare på det.


2: hvis maskinen ikke er indbygget aqua stop på vand tilgang så skal en monteres.


3: drypbakke er standard mål og må ikke ændres på så det overholder standarden.


4:det kan være svært for forbruger og sætte sig ind i alle regler vi er her for at hjælpe dig er velkommen til at benytte hvor telefonen service hvis du har uddybende spørgsmål ellers hvis du bor på Sjælland kan vi være behjælpelige med montering af denVasketørremaskine i køkken uden afløb