Forside → Vand i bruseren bliver ikke koldt

Vand i bruseren bliver ikke koldt

sorensen84
DVF Medlem

Skrevet d. 19 februar 2024 klokken 09:58


Jeg har lige en ting, som jeg håber, I kan hjælpe med.


Jeg bruger aldrig det kolde vand i min bruser. Men i går gjorde jeg lige min bruser ren, og havde det kolde vand løbende. Det underlige var dog, at selvom jeg lod bruseren løbe med koldt vand i 10 minutter, så blev det ikke koldt. Det var lunkent.


Det er ikke noget, som gør mig noget, men ved ikke om det kan have nogle konsekvenser for andre ting? Alt ser fint ud med min returvarme og varme osv.


Jeg går dog ikke så tit i bad hjemme hos mig selv, da jeg er sent hjemme og spiser hos mine forældre. Så jeg bruser mig også hjemme hos dem. Men jeg plejer normalt lige at tænde bruseren én gang om måneden og lader vandet løbe i nogle minutter. Tænker at det er godt, så det ikke ruster, og at vandet lige kan løbe igennem. Vandet ser også fint ud, og det kommer fint gennem bruseren, så tror ikke det fejler noget.


Jeg bor i et ældre rækkehus fra 1985 gennem en boligforening. Mine rør er samlet ude i skuret. Læste noget om, at i ældre boliger kan rørene sidde lidt tæt sammen eller ikke være så godt isoleret. Det kunne så gøre, at vandet ikke blev ordentligt koldt. Det er dog kun i min bruser. Det virker heldigvis fint i køkkenvasken og vasken på toilettet.


Jeg ved også, at boligforeningen ikke vil bruge penge på at skulle ændre en masse ved rørene i øjeblikket. Kunne forestille mig, at det også er dyrt.


Men nu vasker jeg mig ikke i koldt vand, så det gør som sagt ikke noget for mig at vandet i bruseren ikke bliver helt koldt, men kun lunkent.


Er det fint nok, som det er? Jeg kan ikke læse noget om, hvad som skulle ske, hvis vandet i bruseren ikke bliver helt koldt.

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 3 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 19 februar 2024 klokken 16:21


Hej velkommen til


Hvis du har koldt vand i resten af huset så er det sikkert thermostat der har sat sig i bruser armatur.


Du kan prøve at åbne for vandet og her efter skruger du op og ned på max og minimum en del gange så løsner den sig ellers vil jeg udskifte den


Bor du på midt Sjælland kan vi være behjælpelige med at udskifte den 

sorensen84
DVF Medlem

Skrevet d. 19 februar 2024 klokken 16:29


Mange tak for hjælpen. Det vil jeg prøve. Jeg bor i Nordjylland, så der er lidt langt :) Men det er ikke noget, som der sker noget ved. Er det korrekt forstået? Alle andre haner virker fint med varmt og koldt vand. Det er kun bruseren. Ellers kan jeg prøve at sige det til boligforeningen.

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 19 februar 2024 klokken 17:55


Der sker ikke noget ved at prøve det er gjort før hvis det ikke lykkes skal armatur skiftes 

Vand i bruseren bliver ikke koldt