Forside → Udskiftning af FJVR til RA-UR

Udskiftning af FJVR til RA-UR

RasmusLindstrøm
DVF Medlem

Skrevet d. 26 oktober 2021 klokken 20:38


Hej alle,


Jeg har et hus fra '71 og på stort set alle mine radiatorer, har jeg kun returløbsventiler - FJVR vil jeg mene det hedder. Jeg ønsker at udskifte disse med smart termostarter fra Tado (eller andet) men før det kan ske kan jeg forstå jeg skal have RA-UR ventiler. Jeg snakkede med en VVS mand men han ville ikke kaste sig ud i en løsning af flere årsager. 1. mit fremløb kommer ind i bunden af min radiatorer, og kan ikke laves om til top. 2. han ville hellere sætte en veksler på i mit teknikskab, så vandet løb to gange rundt i huset (30.000kr). 3. Alternativt ville han skifte alle radiatorer (2000kr pr stk ca.). 


Mit håb var naturligvis at jeg blot kunne skifte mine FJVR ventiler ud med RA-UR ventiler, og så var det det. Her kommer spørgsmålene så:


1. Kan jeg udskifte mine FJVR ventiler til en RA-UR ventil 1 til 1?


2. Kan RA-UR ventilerne uden problemer regulere tilbageløbstemperaturen selv om den måler på luft og ikke vandtemperaturen?


3. VVS manden var som sagt ikke glad for at mit fremløb kom ind i bunden af mine radiator. Hvor stort et problem vil det volde mig?


4. Jeg har fjernvarme og formoder jeg har et tostrengssystem. Jeg betaler gerne en fagmand for at gøre det men er det noget jeg kan gøre selv uden de store problemer?


5. Jeg bo lidt syd for Aalborg. Kan nogen anbefale en god VVS mand, til denne opgave


Håber på nogle gode svar og hjælp til at komme videre.  


Rasmus


 

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 1 kommentar
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 27 oktober 2021 klokken 15:57


kan du ikke sende mig en mail med dit tlf så ringer jeg dig op 


mail@danmik.dk

Udskiftning af FJVR til RA-UR