Forside → Tilslutning af bordopvaskemaskine

Tilslutning af bordopvaskemaskine

KathrineJ
DVF Medlem

Skrevet d. 28 august 2015 klokken 07:48


Hej!
Vi bor i lejlighed og har en vaskemaskine tilsluttet i køkkenet. Vi ønsker meget også at kunne have en opvaskemaskine (bord model), da vi er en lille familie på snart 4.

Mit spørgsmål er om det kan lade sig gøre at tilslutte en opvaskemaskine, når vi allerede har tilsluttet en vaskemaskine?
og er det muligt selv at gøre det, eller skal der en aut. vvs til det?

Alternativt kan jeg forstå at man kan lade afløbet ligge i selve vasken og på en eller måde tilslutte indløbet til vandhanen - hvor på vandhanen tilslutter man? er det bare på tuden af vandhanen?

Mvh Kathrine

Billede af nuværende installation:
http://gratisupload.dk/f/8t9ktl0go0/
http://gupl.dk/f/8t9ktl0go0

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 3 kommentarer
Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 28 august 2015 klokken 18:13


hej KathrineJ

det kan godt lade sig gøre at montere det undet vasken selv om i har en vaske maskine og det kan man godt gøre selv men det kræver at man ved lidt om det.

jeg vil samtidig sige at det med at sætte den på vandhanen er ikke nogen god ide da den ikke er godkendt til at have tryk på tuden i flere timer da det kan blive utæt og lække eller gå helt i stykker.

man kan få afløb med flere afgange så det er heller ikke noget problem samtidig hvis du ligget afløbet fra opvaske maskine ned i vasken kan du risikere at der kommer vand på bord pladen

den mest prof er at det hele monteres som din vaske maskine men din vaske maskine er også monteret forkert da der ikke er en spulehane/vandhane på og skal vende ned ad og ikke vandret til vandet.

mvh klaus

du er velkommen til at vende tilbage :)

KathrineJ
DVF Medlem

Skrevet d. 3 september 2015 klokken 06:43


Hej Klaus
Tusinde tak for dit svar!!

Hvad hedder den reservedel jeg skal bruge for at et afløb med flere afgange og hvad hedder den del som skal anvendes for skabe flere gange til indløbet?

Mvh Kathrine

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 4 september 2015 klokken 20:38


hej katrine det i skal have lavet ang. vand der er i nød til at sammen sætte med et tee stykke jeg vil gerne give jer nogle link men hvis i ikke har prøvet det før anbefaler jeg at i bruger en vvs.

afløbet med en dobbelt studs fås i to størelser 50mm og 40mm der er i nød til at måle men jeg tror at den i har er 40mm jeg giver lige et par link

afløb:

http://www.billigvvs.dk/Koekken-Tilbehoer-til-koekkenvaske-Koekkenvandlaase--PP-Tilslutningsroer-1-1-2-50-mm-m-2-studse-214698.html

http://www.billigvvs.dk/Koekken-Tilbehoer-til-koekkenvaske-Koekkenvandlaase--Tilslutnings-Roer-med-To-Studser-1-x-40-mm-811541.html

vand:

2 gange en til hver maskine http://www.billigvvs.dk/Ventiler-Stophaner-Aftapventiler--Frese-aftapventil-med-kontra-til-vaske-opvaskemaskine-1-2-3-4-Nippel-Nippel-205270.html

1 gange http://www.billigvvs.dk/Roer-Fittings-Forkromet-Fittings--Forkromet-tee-1-2-260597.html

http://www.billigvvs.dk/Roer-Fittings-Forkromet-Fittings--Forkromet-brystnippel-1-2-260604.html

husk park garn og salve

http://www.billigvvs.dk/Roer-Fittings-Pakgarn--Pakgarn-i-rulle-80-g-172840.html

http://www.billigvvs.dk/Roer-Fittings-Pakgarn--Unipak-Paksalve-250-g-172839.html


ps.jeg vil anbefale hvis i ikke har prøvet det før at få en aut montør ud

håber jeg kunne hjælpe mvh klaus

Tilslutning af bordopvaskemaskine