Forside → Tagvand gennem gammel overløbsledning

Tagvand gennem gammel overløbsledning

SAR
DVF Medlem

Skrevet d. 29 oktober 2016 klokken 21:51


Hej VVS Forum
For ca. 10 år siden fik vi en ny septiktank med afløb til sivedræn. Overløbet fra den gamle septiktank blev herefter brugt til vores tagvand.
Midt på vores gårdsplads blev der lavet en 315 mm sandfangsbrønd, der blev koblet til det gamle overløb.
Dimension og materiale på overløbet kender jeg desværre ikke. Men det har udløb nede i den nærliggende skov. Og der kommer det ud som et 5" lerrør. Der er i øvrigt masser af fald på ledningen ned i skoven. Mindst 10-15 m på de ca. 200 m ledning.
I første omgang blev vores stuehus (ca. 120 m2 tagflade) tilsluttet på brønden via en ca. 15 m lang tørledning. Det har fungeret fint og uden problemer i de sidste 10 år.
Nu er jeg så ved at lægge nyt tag på vores staldbygning, og vil også gerne koble den på brønden.
Jeg har derfor følgende spørgsmål:
1) Da der ikke er udløb til offentlig kloak, formoder jeg, at det er ok, at jeg laver arbejdet selv, eller?
2) Tagvandet fra stuehuset vil jeg gerne ændre, så det først løber i en tagnedløbsbrønd. Dermed kommer der så 2 vandlåse efter hinanden i systemet. Er det et problem?
3) Tagvandet fra stalden (ca. 140 m2 tagflade) vil jeg ligeledes gerne lave, så det først løber i en tagnedløbsbrønd. Dermed samme spørgsmål som 2)
4) Endelig vil jeg gerne koble i alt ca. 100 m2 belægning på brønden gennem 2-3 forskellige tørledninger (max. ca. 30 m rørføring i alt). Det vil sige at der i alt bliver 120+140+100= ca. 360 m2 flade koblet på det gamle overløb. Er det for meget?
Jeg håber at jeg har fået beskrevet det hele præcist nok, og ellers spørger I bare.
Mvh. Søren