Forside → Sikkerhedsventilen på Metro VR40 veksle

Sikkerhedsventilen på Metro VR40 veksle

Dune
DVF Medlem

Skrevet d. 16 maj 2013 klokken 04:51


Jeg henvender mig til jer med et spørgsmål vedr. gennemstrømningsvandveksler til fjernvarme METRO VR40 og håber på, at I kan hjælpe mig videre.

Sådan en veksler har vi hjemme hos os.
Vi har fået mistanke om, at sikkerhedsventilen er installeret forkert.

Kunne I fortælle mig om overløbet fra sikkerhedsventilen i METRO VR40 skal ved montering opfylde de samme krav der gælder for varmevandbeholdere?

Dvs. følgende regler:

- Der skal monteres en overløbsledning på sikkerhedsventilen, som ikke kan afspærres.
- Overløbsledningen skal have mindst samme dimension som sikkerhedsventilens lysning og bør udføres i korrosionsfast materiale
- Overløbsledningen må ikke føres direkte til afløb ledningen men skal eksempelvis udmunde frit over tragt eller anden installationsgenstand med tilhørende vandlås.
- Overløbsledningen skal afskæres skråt, så ingen har mulighed for at forlænge installationen med hverken rør eller haveslange

Hos os er alle rør fra veksler indstøbt i gulvet.
Der findes ingen afløbsledning som skulle udmunde i vandlåsen.

Vores udlejer mener, at alt er i orden og at overløbet er tilsluttet vandlåsen som er på faldstammen.

Alle de steder, som jeg har søgt oplysninger om montering af sikkerhedsventiler oplyser, at overløbsledningen skal føres til gulvafløb.

Kan man også føre overløbsledningen til en kloakfaldstamme?

Hvilke problemer kunne opstå, hvis sikkerhedsventil er uden overløbs ledning.

Jeg vedhæfter billeder af vores METRO VR40 og dens tilslutninger så I kan få bedre forståelse hvordan tingene er installeret.


For jeres hjælp i forvejen mange tak.



Med venlig hilsen

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 2 kommentarer
Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 16 maj 2013 klokken 10:41


Hej dune og tusinde tak for dit spørgsmål.

Alle vand installationer til varmtvandsbeholder og veksler der er tilsluttet vand skal overholde de danske regler med sikkerhedsventil på 10 bar og på varme 2,5 bar.
Der skal på koldt vand før beholder / væksler monteres en stilbar kontraventil samt en sikkerhedsventil på 10 bar som skal førers til nærmeste afløb og der skal monteres en dryp kop under sikkerhedsventilen som er synlig med skråt skåret ende, så man ikke kan skrue noget på sikkerhedsventilens udgang.
Man kan godt kører et afløb på en faldstamme, men så skal der tilsluttes en vandlås.

Håber du kan bruge svaret til noget, men afventer dine billeder. Bare vedlæg dem som links fra tinypic eller gratisupload.

Jens
DVF Medlem

Skrevet d. 26 maj 2013 klokken 19:12


Du har lidt svaret dit eget spørgsmål.

En sikkerhedsventil har til opgave at udlufte systemet hvis der dannes overtryk. Typisk fører man en vandslange/el. rør ned til enten et gulvafløb eller en spand, som så bare skal tømmes regelmæssigt. Det vand som kaldes overtryk, eller hvis anlægget er gammelt kan det godt tis-dryppe lidt.

Man kan dog sagtens fører dette ned til faldstammen, men det er ikke en særlig god løsning idet du så ikke ved om anlægget står og taber vand. Jo mere vand anlægget "taber" løbende, desto større forbrug får du.

Hvor gammelt er dit anlæg?

Hvor er de billeder du omtaler? Jeg mangler noget information.

Mange hilsner fra Jens

Sikkerhedsventilen på Metro VR40 veksle