Forside → Overtryksventil på varmeveksler

Overtryksventil på varmeveksler

rasorn
DVF Medlem

Skrevet d. 13 november 2017 klokken 20:29


Hej, vi har for nyligt fået installeret en ny Danfoss Redan Akva Lux II vandvarmer (varmeveksler) og jeg undrer mig over at VVS-firmaet har monteret en udvendig sikkerhedsventil med afblæsning under veksleren i stedet for en trykudligner (AVE).

Der er ikke cirkulation på vores anlæg og der er heller ikke noget afløb at føre afblæsningen til.

VVS manden fastholder at det er den korrekte løsning ved et system uden cirkulation og at trykudligneren kun benyttes til anlæg MED cirkulation, selvom manualen siger det stik modsatte. Der står følgende: "Trykudligneren optager vandudvidelsen i veksleren. Der skal ikke etableres afblæsningsrør på denne type. Ved eftermontage af AVE fjernes messingbøjning og AVE med T-stk. og kontraventil monteres som vist.

Vandvarmeren med AVE må ikke anvendes på anlæg med brugsvandscirkulation. (Ved anvendelse på anlæg med cirkulation erstattes trykudligneren af en sikkerhedsventil og der skal etableres afblæsning ført til afløb)."

Er det en korrekt løsning med udvendig afblæsning ca. 100cm over gulvhøjde uden afløb? og korrekt at man ikke kan benytte en trykudligner (AVE) i stedet. Min mistanke er lidt at han bare ikke havde de rigtige dele med på dagen.