Forside → Radiator

Radiator

Kjoil
DVF Medlem

Skrevet d. 9 februar 2021 klokken 19:58


Har de sidste fire år haft særligt to radiatorer i mit hus som langsomt blev mindre effektive henover vinteren og dernæst blev effektive igen som at vinter blev mildere.
Nu i år er de to radiatorer så helt kolde. Har tjekket ventiler og luft i begge og de var som de skal være. Vandbeholdningen i fyret lå også som den skulle være.
Jeg kontaktede en 24 timers vvs for at få det afviklet (det drev mig til vanvid og den ene radiator er i et børneværelse)Vvs'eren konstaterede også at ventiler, luft, vandbeholdning og fyr virkede som det skulle, men at fejlen måtte være en tilfrysning i rørene et sted i væggene under loftet og jeg kunne leje varmeblæsere til at tø dem op (selvom hverken han eller jeg kunne sige med sikkerhed hvor det skulle være, hans tanker var to skakter bag væggene i børneværelset men ingen rør kan ses derfra) Han ved sikkert mere end mig, men det var ikke en løsning jeg fandt fortrækkelig.
Da jeg spurgte ind om problemet ikke kunne løses når vejret blev varmere og væk fra frost (måske som det har gjort de forrige år) så gav han mig ret at det burde det. Men efterfølgende undrer jeg mig; radiatorerne har været skruet op i et stykke tid, så hvordan fryser rørene til når der allerede kørte varme igennem i flere uger før det blev rigtig koldt, noget han selv sagde ikke burde kunne lade sig gøre hvis de havde været tændt. Jeg prøver ikke at hænge manden ud; der er bare noget som ikke passer.
Kan rørene godt fryse sammen selv når varmen allerede har kørt i flere uger, hvor varmen bliver mindre og mindre og til sidst helt forsvinder?Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 7 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 10 februar 2021 klokken 16:08


hej velkommen til


i har ret i at rør fryser ikke til hvis der er cirkulation på


jeg har en mistanke om der mulivis kan være en forstoppelse og tænker at rør skal skyldes igennem for at tjekke og der er fri adgang.


bor du på midt sjælland eller kbh kan vi se på det for det har virket og kan virke igen.


har du brug for at snakke med os kan du benytte hvor telefon serviceKjoil
DVF Medlem

Skrevet d. 10 februar 2021 klokken 16:23


Bor I brøndby


Men vil en tilstoppelse give mening når de har haft tildens til at virke af sig selv efter noget tid, som det har gjort de andre år? 

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 10 februar 2021 klokken 17:23


jeg har set nogle da kunder siger at det har virket og når jeg går systemet igennem fundet forstoppelse.


som jeg kan forstå har radiator som du skrev mistet sin effekt still og roligt men den har sikkert virket da den bilv sat op.jeg kan ikke grantere at det er en prop men det er en mulighed.


det kan også være en gammel pumpe som er ved at miste sin effekt der er mange mulighedder


jeg har for 14 dage siden fundet et 15mm pex rør forstoppet på 2m en prop som var 2 meter og udskiftet.


du skal regne med at det tager ca en dag for at finde fejlen og her efter en udbedring af den jeg kan ikke love at der kommer efter rep 

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 10 februar 2021 klokken 17:25


jeg vil rigtig gerne give dig et kald hvis det er 

Kjoil
DVF Medlem

Skrevet d. 10 februar 2021 klokken 20:12


Hvad skulle det koste hvis det var?


men hvis det var en tilstoppelse; vi tømte en af radiatorene for vand og kørte nyt vand igennem, det ville jo ikke kunne køre igennem systemet hvis der var tilstoppelse

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 10 februar 2021 klokken 21:07


Sådan nogle sager som denne kan man ikke give pris på da det er meget kompliceret og kræver at undersøge hvad problemet er.


Det kan være tidskrævende og at der måske skal udskiftes nogle ting på anlægget eller ved fyret samt test.


Så hvis du er virkelig til at investere i at det virker igen så må det have sin pris desværre

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 10 februar 2021 klokken 21:13


Den sidste jeg lavet kostede ca.10.000 og brugte 3 dage for at fikse det kan være nemt eller svært at lave men alt er på time løn

Radiator