Forside → Radiator

Radiator

Kjoil
DVF Medlem

Skrevet d. 9 februar 2021 klokken 19:58


Har de sidste fire år haft særligt to radiatorer i mit hus som langsomt blev mindre effektive henover vinteren og dernæst blev effektive igen som at vinter blev mildere.
Nu i år er de to radiatorer så helt kolde. Har tjekket ventiler og luft i begge og de var som de skal være. Vandbeholdningen i fyret lå også som den skulle være.
Jeg kontaktede en 24 timers vvs for at få det afviklet (det drev mig til vanvid og den ene radiator er i et børneværelse)Vvs'eren konstaterede også at ventiler, luft, vandbeholdning og fyr virkede som det skulle, men at fejlen måtte være en tilfrysning i rørene et sted i væggene under loftet og jeg kunne leje varmeblæsere til at tø dem op (selvom hverken han eller jeg kunne sige med sikkerhed hvor det skulle være, hans tanker var to skakter bag væggene i børneværelset men ingen rør kan ses derfra) Han ved sikkert mere end mig, men det var ikke en løsning jeg fandt fortrækkelig.
Da jeg spurgte ind om problemet ikke kunne løses når vejret blev varmere og væk fra frost (måske som det har gjort de forrige år) så gav han mig ret at det burde det. Men efterfølgende undrer jeg mig; radiatorerne har været skruet op i et stykke tid, så hvordan fryser rørene til når der allerede kørte varme igennem i flere uger før det blev rigtig koldt, noget han selv sagde ikke burde kunne lade sig gøre hvis de havde været tændt. Jeg prøver ikke at hænge manden ud; der er bare noget som ikke passer.
Kan rørene godt fryse sammen selv når varmen allerede har kørt i flere uger, hvor varmen bliver mindre og mindre og til sidst helt forsvinder?