Forside → Problemer med vandindtag på Blomberg opvaskem

Problemer med vandindtag på Blomberg opvaskem

kasper
DVF Medlem

Skrevet d. 1 september 2021 klokken 19:14


Min Blomberg opvaskemaskine model SGUN16210W har problemer, P2 blinker på displayet på displayet, hvilket ifølge brugsanvisningen indikerer problemer med vandindtaget, jeg er ikke den store handy-man, men altid til nøds klar på at lede google tyndt efter en mulig løsning.


I denne sammenhæng endte jeg inde på dette forum, hvor jeg stødte på et ikke alt for gammelt opslag, der klager over lignende problemer med nøjagtigt samme model.


Jeg har gennemgået de mest oplagte fejlkilder, undersøgt trykket til vandtilførslen, renset filter til autostop osv., uden videre resultater.


Jeg er ret sikker på at problemet desværre stikker lidt dybere, og mistænker aquastoppet for muligvis at være defekt, da det ikke lader til at ta' vand ind i slangen overhovedet.


Jeg læste på en hjemmeside at aquastop burde brumme indenfor 2 min. efter start på opvaskemaskinen, såfremt det ikke var defekt, men jeg hører eller mærker ingen reaktion fra aquastoppet.


Jeg kan forstå at der er et væld af forskellige ting, der kunne være galt, og i det førnævnte opslag her på siden havde staklen været ude og investere i et aquastop, havde installeret det og konkluderet at det desværre ikke var problemet.


Jeg vil meget gerne undgå at skulle gøre det samme for at finde ud af om aquastoppet er færdigt, så mit spørgsmål er derfor hvorvidt der er en nogenlunde sikker måde at kontrollere om et autostop er defekt, uden altså at skifte det for at finde ud af det?


På forhånd tak for hjælpen, og tak gud for vvs-nørder, der ikke har noget imod at spilde deres tid og kundskaber på dilettanter som mig.


Mange venlige hilsner


Kasper


 Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 6 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 2 september 2021 klokken 12:12


Hej velkommen til har du tjekket om der er godt med tryk fra vandhanen?


Hvis der kommer masser af vand skal du have kontakt til en service tekniker

kasper
DVF Medlem

Skrevet d. 4 september 2021 klokken 09:46


Tak for den hurtige respons.


Angående trykket fra vandhanen så fylder jeg nemt en spand på under et minut.


Det lyder interessant det du siger Jens Ole, men hvis jeg fjerner aquastop-slangen så har maskinen jo ikke noget vandindtag monteret overhovedet, og vil givetvis heller ikke starte, men jeg kan godt forsøge. Medmindre det du foreslår er at jeg monterer en normal slange til vandtilførsel i stedet, det ville i hvert fald omgå aquastoppet, men jeg ved ikke om det ville virke med maskinen?


Altså jeg tilkalder gerne en tekniker, jeg ville bare gerne vide om der var en simpel løsning på mit problem først.


Venlig hilsen Kasper

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 4 september 2021 klokken 18:35


Det er en teknikker eller en ny maskine desværre hvis der kommer en go mængde vand ud af hanen er der ikke andre råd

kasper
DVF Medlem

Skrevet d. 5 september 2021 klokken 12:02


All right ærligt og brutalt, jeg ringer til en VVS'er så.


Det er ikke sansynligt nok at aquastop kan være problemet til at det er økonomisk rationelt at overveje at købe et nyt aquastop og installere det, i stedet for at betale en stor sum til en tekniker for at lave fejlfinding, og risikere at han alligevel bare konkluderer at det er aquastoppet der er problemet?


 

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 5 september 2021 klokken 13:49


VVS vil nok sige det samme men det sidste du kan prøve er at slukke for strømmen til maskinen og tage stikket ud i 5 min og prøve det virker nogle gange

kasper
DVF Medlem

Skrevet d. 5 september 2021 klokken 15:41


Ok Dan, jeg får fat på noget fag-personale, mange tak for hjælpen :)

Problemer med vandindtag på Blomberg opvaskem