Forside → Problemer med returvarme og varmeforbrug

Problemer med returvarme og varmeforbrug

sorensen84
DVF Medlem

Skrevet d. 31 maj 2023 klokken 09:01


Jeg har to spørgsmål, som jeg håber, I kan hjælpe med. Bor i et lille rækkehus, som jeg lejer gennem en boligforening.


1. Har nogle problemer med min returvarme. Den er for høj. Jeg har sådan en termostat ude i skuret, som kan indstilles fra 1-5. Viceværten har været ude og stille på den. Han har sat den en del ned. Nu står den i midten af 2 og 2,5.


Om vinteren ligger den nu omkring 32-34 grader. Vores forsyning har sat motivationstariffen til 30 grader. Den må helst ikke overstige 30 grader.


Det underlige er, at når jeg slukker for varmen, så stiger min returvarme. Ligeledes når det bliver varmere udenfor, så stiger den også. I øjeblikket ligger den mellem 38-40 grader. Når vi kommer længere ind i sommeren, og det bliver varmere, så kan den komme op på 45-47 grader. Fremløbstemperaturen falder også jo varmere det bliver. I øjeblikket ligger den på 52 grader.


Men er det ikke underligt at min returvarme stiger, når det bliver varmere udenfor og jeg slukker radiatorerne?


Snakkede også med mine forældre, og deres returvarme stiger ikke, når det bliver varmere. Ved I hvad der kan være i vejen? Er det noget, som nemt kan ordnes? Eller kræver det store ændringer? Rækkehuset jeg bor i er fra omkring 1985, så det er også nogle ældre rør. Boligforeningen skifter nok ikke alle rørene, da jeg kan forestille mig, at det vil koste dem rigtig mange penge.


2. En anden ting jeg også har tænkt på er, at selvom mine radiatorer er slukket, så bruger jeg stadigvæk varme. Men jeg læste, at det er fordi, at der også bruges varme til at opvarme vand med. Sidste år lå min daglige varme om sommeren på omkring 7-8kwh om dagen. Tænker det er varme til at opvarme vandet med. Men i år ligger det mellem 9-11kwh om dagen. Det er stadigvæk omkring 50-60kwh ekstra om måneden. Det er mange penge, når man ikke har så mange at gøre godt med.


Men kan det have noget med returvarme termostaten at gøre? Bruger jeg mere varme på at opvarme vandet, hvis returvarme termostaten er sat for lavt. Viceværten satte den som sagt i midten af 2 og 2,5 så den er sat lavt. Mener min forsyning anbefaler, at den skal stå mellem 2,5 og 3. Men så bliver min returvarme for høj. Men ved I hvorfor? Er det fordi, den er sat for lavt?


Håber I kan hjælpe med de her to ting. Jeg kender ikke noget til det, men vil gerne kunne forklare det til viceværten. Måske I kan hjælpe mig på vej. På forhånd tak for hjælpen.

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 1 kommentar
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 31 maj 2023 klokken 16:58


Hej velkommen til


Det lyder som en eller to defekte ventiler på fjernvarme systemet


Nu ved jeg ikke om du har en varmtvandsbeholder eller en gennemstrømning veksler men den er værd at se på


Dit fremløbstemperatur i fjernvarmen bør du kunne justere ned så du kører med lavt temperatur og hvis der er sommer lukket så burde du i brug varme så den ventil ville jeg også tjekke.


Har du vejer kompensering som føler på ude temperatur?


Du er velkommen til at ringe til os via kontaktformularen 

Problemer med returvarme og varmeforbrug