Forside → Problemer med Wavin gulvvarmesystem

Problemer med Wavin gulvvarmesystem

Brynje
DVF Medlem

Skrevet d. 10 februar 2024 klokken 16:52


Hej med Jer, 


Ny her i forummet - så der er en fare for mit spørgsmål er stillet før :-)


Jeg har købt et hus fra 2011 hvor der er installeret et Wavin AHC 8000 Styresystem, Wavin fordelerrørssæt samt trådløse Wavin termostater.


Jeg er ikke tilfreds med systemets drift og overvejer at skifte det. Det virker som om at systemet ikke er indstillet ordentligt, da der er meget stor forskel på varme i kredsene samt flere kolde områder. I nogle værelser er gulvene kolde selvom termostaten er indstillet til eks. 23 *C.


Ligeledes kan værelser, der har været kolde, pludselig blive varme. Jeg kan kun beskrive det som "utilregeneligt uden et mønster" :-) 


Der er forbindelse mellem styreboksen og de enkelte termostater og systemet er genstartet flere gange. Ligeledes er forbindelsen mellem de enkelte termostater og styreboksen blevet slettet og genetableret igen. 


Jeg har haft besøg af en VVS, der forsøgte at indstille flowet i de enkelte kredse. Dette besøg gav ingen optimering ,tværtimod. Der findes ingen optegnelser over hvor lange gulvvarmekredsene er, dog er kredsene monteret i "længde-rækkefølge" på Wavin fordelerrøret (Altså længste kreds er monteret først på fordelerrøret). 


Hvad vil I anbefale jeg gør?


Er der noget jeg overser?- kan det være pumpen, shunt eller ? 


Såfremt jeg skal investere i nyt gulvarmesystem, hvilket vil I anbefale? Et nyt eller kan det eksisterende Wavin optimeres?


På forhånd tak for jeres input og hjælp


/Christian 

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 1 kommentar
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 11 februar 2024 klokken 11:54


Hej velkommen til


Det behøver ikke at være systemet det kan være at dine rumføler sidder forkert så prøv først at give dem anden plads 

Problemer med Wavin gulvvarmesystem