Forside → Periodevis koldt vand i bruser

Periodevis koldt vand i bruser

Target
DVF Medlem

Skrevet d. 21 juli 2015 klokken 10:31


Vi har gennem et par år haft lidt problemer med temperaturen på vandet i vores bruser.
Vi bor i en lejlighed på første sal, og generelt er der ikke voldsomt meget tryk på det varme vand (i vandhanerne osv.), men der er dog stabilt varmt vand.
Men i vores bruser er der periodevis problemer, og trykket på vandet samt temperaturen kan falde pludseligt mens man er i bad, og somme tider kommer det igen, og andre gange kan det være koldt i flere timer. I samme periode er der fint varmt vand i f.eks. vandhanen til håndvasken på badeværelset.
Efter grundig søgning på nettet er mistanken faldet på mit blandingsbatteri i brusekabinen, og jeg har forsøgt at se om jeg kunne skille det ad, for at rense eventuelle filtre osv.
Det er dog kun lykkedes mig at få 'håndtaget' hvor man justerer temperaturen af, og under denne sidder der en ventil som jeg har prøvet at motionere, men det har ikke rigtig løst problemet.
Mit blandingsbatteri er af mærket Grohe, men jeg kan ikke finde modellen på deres hjemmeside, ej heller under deres professionelle del, hvor man kan se deres tidligere modeller. Jeg har ligeledes forsøgt at søge efter billeder på Google af Grohe produkter, men heller ikke her har jeg kunne finde det batteri jeg har.
Min udfordring er lidt, at jeg ikke kan få skilt blandingsbatteriet mere ad, så jeg kan ikke komme ind og se om det er tilstoppet eller om der er noget andet galt.
Midt i håndtaget til at regulere temperaturen sidder der en skrue, som man kan fjerne og så komme ind til ventilen. Men i den anden side, hvor håndtaget til at justere vandmængden, der er ingen skrue, og jeg kan simpelthen ikke lure, hvordan jeg kan få det håndtag af, hvis det overhovedet kan komme af.
Jeg har nærstuderet resten af batteriet, og der er ingen andre skruer, eller tegn på dæksler man kan fjerne, så jeg kan ikke rigtig komme videre.
Jeg er fristet til blot at købe et nyt blandingsbatteri, men jeg kunne godt tænke mig at få afklaret om det reelt er her problemet ligger, inden.