Forside → Mangler varme i gulvvarme

Mangler varme i gulvvarme

cyberc
DVF Medlem

Skrevet d. 2 februar 2014 klokken 09:45


Hej Forum

Jeg har igennem det sidste stykke tid kæmpet med at få ordentlig varme i min gulvvarme. Som billederne viser, så har jeg pt. valgt kun at have varme på den ene kreds(badeværelse), og det hjælper så lige fedt.

Jeg kan godt få lidt varme ud i rummene, hvis jeg tænder for dem alle, dog kommer der aldrig rigtig varme i gulvet. Når kun den ene kreds er tændt så føles det lunt, men ikke rigtigt varmt. Hvis alle eller de fleste kredse er tændt, så kommer der i de fleste gulv sporadisk varme, dvs nogle steder bliver gulvet lunt(ikke varmt) andre steder er det iskoldt.

Jeg får varmen fra mit oliefyr og her er der tændt for pumpen på 3, og pumpen som sidder sammen med gulvvarmen den står ligeledes på 3. Når jeg har tændt for gulvvarmen, om det så er en kreds eller flere, så er de rør hvor telestaterne ikke sidder på varmt, men det er som om at varmen aldrig rigtig kommer ud til rummene. Begge pumper er varme, den på fyret, er væsentlig varmerne end den der sidder ved gulvvarmen. Jeg har tænkt om det måske kunne være pumpen nede ved gulvvarmen, som måske var træt, eller måske skulle der luftes ud i systemet?

Pumpen på fyret, her kan man tydeligt høre at vandet løber igennem, men på pumpen nede ved gulvvarmen, her er jeg mere i tvivl, pumpen summer og bliver varm.

Da vi tændte for varmen i sep 2013, fik jeg ikke tændt for pumpen på fyret, og her kom der fint varme(og mere end der gør nu), så tænker at pumpen måske er "træt" nu hvor den har skulle lave "alt" arbejdet :-) Jeg har først fornyligt fået tændt pumpen på fyret, da varmen ikke virker, som den skulle. Varmen kommer nu hurtigere frem til rummene, men som sagt så kommer varmen ikke over det hele og der bliver aldrig rigtig varmt.

Hvad kan jeg gøre?

Billederne er delt op i 3. Billede 1 og 2, høre sammen, der er bare lige et underskab i vejen for at det kunne blive ét billede. Billede 3 viser mit fyr og pumpen helt til højre bruges til gulvarmen.

Billede 1
http://i60.tinypic.com/6fxi11.jpg

Billede 2
http://i60.tinypic.com/1z35axc.jpg


Billede 3
http://i60.tinypic.com/15dnee1.jpg

vh Michal