Forside → Lang tid om varmt vand

Lang tid om varmt vand

rbl7
DVF Medlem

Skrevet d. 29 december 2017 klokken 00:12


Hej

Jeg har købt et ældre hus fra 60'erne. En af de ting der gererer mig er, at det tager usandsynligt lang tid for at vandet i hanen bliver varmt. Hvad er den "normale" årsag til det?

Jeg er tilsluttet fjernvarme, har varmeveksler og der er ikke særlig langt fra varmeveksler til vandhane. Så i min optik burde det ikke tage så lang tid.

Jeg er lige flyttet fra et hus med stort set samme installation (samme fjernvarmeværk dog anden varmeveksler), og der blev vandet varmt inden for få sekunder.

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 1 kommentar
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 29 december 2017 klokken 11:35


hej velkommen til

nu har jeg selvfølgelig ikke set huset men der kan være et par årsager til at du skal vente på vandet bliver varmt.

jeg kan forstille mig at dine rør er i gulvet og muligvis er lagt den gang på en anden måde så det varme vand skal vandre længere og der med skal vente.

en anden er hvis de ligger i gulvet og ikke er isoleret ordenligt og rørne er kolde, går der lidt varme spild dvs. at rørne afkøler det varme vand undervejs.

i denne situation kan du vælge at få lavet en cirkulation ledning til det varme vand med en pumpe så du ikke behøver at vente men du kan risikere at hvis rørne ikke er isoleret er der en del energispild men man kan også regne på om det kan betale sig i forhold til hvor meget vand du bruger før det varme vand er i hanen.

man kan også få forskellige pumper som er enten tids styret som køre på forskellige tidspunkter men selv indstiller,ellers er der pumper som selv regulere og måler efter dit forbrug.Lang tid om varmt vand