Forside → Ildelugtende vand fra bruser

Ildelugtende vand fra bruser

ccb
DVF Medlem

Skrevet d. 30 marts 2017 klokken 12:37


Hej vvs eksperter,
jeg fandt et indlæg fra 2014 her på siden om samme problem, men fandt ikke nogen løsning på problemet. Derfor beskriver jeg lige her mit problem:

Når bruseren tændes om morgenen lugter det første vand, der kommer ud, råddent. Jeg har prøvet at rense slange, brusehoved og også afmontere armaturet og se om der skulle være baktielle angreb men ikke fundet noget. Jeg har skiftet slange og brusehovede for nogen tid siden og det løste ikke problemet. Nu har jeg netop monteret et nyt Hansgrohe blandingsbatteri med termostat (samme mærke som det forrige) men lugten er der fortsat når bruseren åbnes om morgenen. Problemet med lugten er der kuni det første minut og er væk ved efterfølgende brus, men vender tilbage når vandet har stået i rørene natten over. Lugtproblemet er der ikke i vores andre vandhaner eller det andet badeværelse. Kan det være selve vandrørene fra vandvarmer til badet, der skaber denne lugt? Som sagt er problemet ikke i andre haner. Vandvarmeren er en Vølund, der er ca. 15 år gammel. Håber der er en, der kan hjælpe :-) Har iøvrigt også haft en VVS-mand på besøg og han kendte ikke til problemet men kunne godt lugte den rådne lugt ved start af vandet om morgenen.
Hilsen Carsten

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 3 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 30 marts 2017 klokken 15:46


hej carsten og velkommen til

er det bade værelse blivet renovert inden for de senere år?

har du pex/plastik rør til dit bruser batteri eller er det jern rør?

mvh dan

du er velkommen til at blive ringet op til 50 kr ex moms mellem 20-22

ccb
DVF Medlem

Skrevet d. 1 april 2017 klokken 13:25


Hej Dan,
det er vel 10 år siden det blev hovedrenoveret med nye mure, gulve, gulvvarme og rør, ja. Det er jernrør til vandhanerne så vidt jeg kan se fra bagsiden af muren hvor bryggerset er.
Vand til centralvarme er pex-slanger men til vand er det vist jernrør.
Hilsen Carsten

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 1 april 2017 klokken 19:46


hej carsten

kunne du ikke sende mig et par billder af din installation.

grunden til at jeg vil se det er at hvis du har pex rør til din bruser og lugten kan det skyldes at der er brugt forkert rør,dvs at for ti år siden hva der mange forskellige typer pex rør og i dag bruger vi kun to producter som er va godkendt.

så jeg er inde på for at være sikker hvis du har pex rør i væggen bør de udskiftes til nye og det kan man gøre uden at bryde væggen ned.

og det gør man ved at trække et nyt sammen med et gammel

mvh dan

Ildelugtende vand fra bruser