Forside → Gulvafløb til vaskemaskine lugter af k

Gulvafløb til vaskemaskine lugter af k

pismo
DVF Medlem

Skrevet d. 4 oktober 2016 klokken 23:45


Hej.

Jeg bor i lejelejlighed på 3. sal med badeværelse der blev renoveret for ca 12 år siden. Jeg har for nylig udskiftet til ny vaskemaskine, fået sat vand og strøm til og hægtet vaskemaskinens afløbsslange med krog på et nedstøbt gråt plastrør. Røret er ca.32mm i diameter, ca. 40 cm langt og går lige ned i badeværelsesgulvet. Den gamle vaskemaskine må imidlertid have haft en millimeter større studsudmunding for nu siver der dårlig lugt op fra gulvafløbsrøret.

I dag har der været en VVS'er forbi og konstateret at afløb fra håndvask og bruseniche ikke er forbundet til afløbsrøret og at de begge er med synlige vandlåse.
Eftersom afløbsrøret til vaskemaskinen "tuder" når dem på 4.sal bruger toilettet vil han skrue en synlig vandlås ind i væggen og forbinde vaskemaskine og afløbsrøret i morgen.

Men men... Udlejer siger nu at jeg selv skal betale for at få installeret vandlås til afløbet!?

Men hvad siger bygningsreglementet omkring udførelse af skjult installation og vandlås ud til faldstamme? Skal der ikke altid være en vandlås på et rør der løber ud til en faldstamme og efterfølgende evt. proppes af hvis afløbet ikke tages i brug?
Og er det normalt at jeg som lejer skal bekoste en VVS'er til at komme og installere en vandlås på en installation udlejer selv har foretaget??

Forestil jer at jeg så vil skrue vandlåsen af når jeg flytter såfremt jeg skal betale for en sådan...

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 5 kommentarer
dan
Redaktør

Skrevet d. 5 oktober 2016 klokken 14:43


hej velkommen til

man må gerne have afløb skjult i væggen men selfølgelig ikke en efter monteret vandlås som skal være synlig da den skal rense.

det behøver ikke nødvendig vis at være vandlås hvis den kører ned til et gulvafløb med vandlås men eller skal der være vandlås hvis den køre direkte på faldstammen

det med at udlejer skal betale skal fremgå i din kontrakt om indvendig velligeholdelse det dvs. vandhaner afløb radiator osv. hvis det ikke står i kontrakten ville jeg mene at udlejer skal betale men det kommer også an på hvem der har rekvireret vvs manden dig ellere udlejer.

mvh dan

pismo
DVF Medlem

Skrevet d. 6 oktober 2016 klokken 10:00


Tak. Vandlås skal være synlig for at kunne rense den - den er jeg med på.

Der er ikke en vandlås monteret. Som sagt har vvs'er konstateret at afløb til vaskemaskine ikke forbundet til hverken bruser eller håndvaskens afløb... og røret til vaskemaskine afløbet "tuder" når toilettet bliver brugt ovenpå.

Jeg har gjort udlejer opmærksom på problemet og udlejer har derpå bestilt vvs mand.

Vvs manden har nu monteret en væghængt vandlås mellem vaskemaskine udløb og afløbsrør i gulv. Jeg kommer imidlertid til at betale for gildet eftersom udlejer siger at når min vaskemaskine ikke er en del af lejemålet skal jeg selv betale for at få vandlås installeret på afløbet :(

Jeg mener dog stadig det er principielt forkert at jeg skal betale for en vandlås på en eksisterende installation med strøm, vandtilførsel og afløb direkte ud i faldstamme. Den burde være sat i fra starten... men det er åbenbart ikke lovpligtigt.

dan
Redaktør

Skrevet d. 6 oktober 2016 klokken 17:12


du kan bare nægte at betale regning da du ikke har bestilt en montør og regning bliver sendt til udljer.

han kan ikke opsige dit lejemål pga.det hvis du mener at der er hans inst.

ellers hvis du er medlem af LLo kan du jo høre dem hvad de siger

mvh dan

pismo
DVF Medlem

Skrevet d. 16 oktober 2016 klokken 19:32


Hej igen - og tak!. Bare lige for at afslutte den endte det med at jeg betalte en lidt dyr vvs regning.
Jeg erkender at udlejer jo bare har lavet mulighed for at lejer kan komme og sætte en vaskemaskine til afløbet... hvis lejer hellere ville bruge vaskemaskinerne i vaskekælderen ville det jo være omsonst at have en vandlås installeret (der jo ville udtørre på få dage med lugt til følge) Hvis jeg husker efter har afløbsrøret nok været dækket over af plast og en elastik ved overtagelse af legemål så den var jo nok acceptabel som fungerende "prop" mod lugtgener. Jeg har senere fundet ud af at jeg, ifølge Sikkerhedsstyrelsen, bare kunne have købt en vandlås 226 kr og installeret den selv og på den måde have sparet en tusse :)
https://www.sik.dk/Forbruger/Gas-vand-og-afloeb/Vejledninger-til-goer-det-selv-vvs/Saadan-opstiller-du-en-vaskemaskine

dan
Redaktør

Skrevet d. 16 oktober 2016 klokken 21:06


det er jeg ked af:(¨

du skulle bare have nægtet det og selv monteret den da du ikke selv har ringet til montøren.
og udlejer står regning

Gulvafløb til vaskemaskine lugter af k