Forside → Gulvafløb til vaskemaskine lugter af k

Gulvafløb til vaskemaskine lugter af k

pismo
DVF Medlem

Skrevet d. 4 oktober 2016 klokken 23:45


Hej.

Jeg bor i lejelejlighed på 3. sal med badeværelse der blev renoveret for ca 12 år siden. Jeg har for nylig udskiftet til ny vaskemaskine, fået sat vand og strøm til og hægtet vaskemaskinens afløbsslange med krog på et nedstøbt gråt plastrør. Røret er ca.32mm i diameter, ca. 40 cm langt og går lige ned i badeværelsesgulvet. Den gamle vaskemaskine må imidlertid have haft en millimeter større studsudmunding for nu siver der dårlig lugt op fra gulvafløbsrøret.

I dag har der været en VVS'er forbi og konstateret at afløb fra håndvask og bruseniche ikke er forbundet til afløbsrøret og at de begge er med synlige vandlåse.
Eftersom afløbsrøret til vaskemaskinen "tuder" når dem på 4.sal bruger toilettet vil han skrue en synlig vandlås ind i væggen og forbinde vaskemaskine og afløbsrøret i morgen.

Men men... Udlejer siger nu at jeg selv skal betale for at få installeret vandlås til afløbet!?

Men hvad siger bygningsreglementet omkring udførelse af skjult installation og vandlås ud til faldstamme? Skal der ikke altid være en vandlås på et rør der løber ud til en faldstamme og efterfølgende evt. proppes af hvis afløbet ikke tages i brug?
Og er det normalt at jeg som lejer skal bekoste en VVS'er til at komme og installere en vandlås på en installation udlejer selv har foretaget??

Forestil jer at jeg så vil skrue vandlåsen af når jeg flytter såfremt jeg skal betale for en sådan...