Forside → Elektronisk/smart styret termostater på retur

Elektronisk/smart styret termostater på retur

SebastianSommer
DVF Medlem

Skrevet d. 23 oktober 2022 klokken 20:01


Kære vvs eksperter,


eftersom jeg har erhvervet mig flere smart styret termostater, inden jeg vidste noget om fremløb og returløbs ventiler er jeg nu havnet i den situation at jeg på mit nye hus kun har radiatorer med returløbsventiler af typen fjvr, hvis ikke jeg tager helt fejl. De er dog modsat på de billeder jeg finder på nettet, kun bestående af 2 "hakker" og ikke 4 på ventilen.


Det har lykkedes mig på en eller anden måde at få sat sådan en "RAV til M30*1,6" adapter på fra VVS - eksperten ovenpå nuværende fjvr ventil og derved montere termostaten på, men det ser ikke ud til at kunne justere efter rumtemperatur, eftersom den har svært ved at stoppe ventilen med at fortsætte opvarmningen på trods af ønsket temperatur er nået. 


Mit spørgsmål lyder derved på, om jeg vil kunne skifte disse fjvr ventiler om til typen der måler på rumtemperatur (Ra-ur), og derved anvende mine smart termostater på den måde? :)


Tak på forhånd. 


Mvh Sebastian


 


Vedhæftet er link til den omtalte adapter jeg købte og fittede på min nuværende fjvr ventiler:


https://www.vvs-eksperten.dk/varme-og-klima-radiatorventiler-og-termostater-tilslutning-til-radiator-ta-adapter-til-danfoss-rav-m30x16-403449522


Eftersom jeg ikke har kunne uploade billede via. mobil er her et link til samme type retur ventil jeg har nuværende:


https://www.lav-det-selv.dk/portals/0/uploads/forum/2021/64727_eb2948b4-7f86-424c-b348-dfcb95f4231b.jpg?w=600&h=400&mode=max


 


 

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 2 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 23 oktober 2022 klokken 20:26


Hej velkommen til


Grunden til at du har retur ventiler er at du har direkte fjernvarme,dine ventiler måler på vandet temperatur og ikke rummet.


Ur ventiler er bygget til hvis frem og retur er byttet om men kun hvis du har central varme.


Du vil ikke kunne få det til at virke jo mindre du for en varmeveksler bygget til dit anlæg, men her skal du høre din udbyder om du må.


 

SebastianSommer
DVF Medlem

Skrevet d. 24 oktober 2022 klokken 05:37


Hej,


Jeg siger mange tak, og tak for svar. ????


Så hvis jeg har forstået rigtigt, er UR ventilen reguleret på rummets temperatur bare på returløb i stedet for fremløb? :)


Men det er ikke sikkert at jeg vil kunne få UR ventilen grundet jeg har direkte fjernvarme?


Mvh Sebastian

Elektronisk/smart styret termostater på retur