Forside → Centralvarme funktionen slår fra

Centralvarme funktionen slår fra

VVS70
DVF Medlem

Skrevet d. 24 september 2015 klokken 16:43


Vi har en Nuvola Baxi gasfyr. Når vi skruer op for temperaturen (på selv anlægget) for det varme vand slår central varme funktionen fra. Og ligeledes når vi skruer ned, slår det til igen. Så enten har vi varmt vand eller varme i huset.

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 8 kommentarer
Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 24 september 2015 klokken 17:23


hej vvs70

har du prøvet at lade den være tænt hele natten jeg kunne forstille mig du har udeføler til dit fyr dvs den først tænder når den instillet udendørs temp er som den nu er instillet til først tænder.

vi når i en periode hvor at hvors kedler begynder at varme lidt pga temp uden for selv om vi syntes det er koldt inden for.

jeg har selv et gas fyr med udeføler prøv og lade den stå på max og se om der kommer varme på i løbet af natten eller om 2 nætter ellers skal i ringe til en service montør

virkede den sidste år ?

mvh klaus

VVS70
DVF Medlem

Skrevet d. 24 september 2015 klokken 18:00


Hej Klaus,

Tak for svaret. Du har ret i at vi har udeføler på. Den virkede fint sidste år, og vi har endnu haft service montør forbi i foråret ift vores service aftale.
Når du skriver "...lade den stå på max..", er det så at vi skal skrue helt op for temperaturen på central varme funktionen?
Lige nu har vi i hvert fald skruet op for varmen på selve radiatorerne.

Mvh Douglas

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 24 september 2015 klokken 18:11


Jeg mener på fyret skal bare stå på max og dine radiator skal bare stå på 3 så styrer uden temp kedelen

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 27 september 2015 klokken 18:40


Undskyld jeg forstyrre

Kan i holde varmen har du fundet ud af hvad der er galt

Mvh Klaus

VVS70
DVF Medlem

Skrevet d. 27 september 2015 klokken 19:07


Jo tak. Vi kan sagtens holde varmen. Men det virker som om at det er enten det ene eller det andet. Dvs. hvis vi skal have central varmen til at slå til skal vi skrue ned for temperaturen på det varme vand (på fyrret), og hvis vi skal have varmt vand og skruer op for temperaturen på fyrret, slå central varmen fra.

Mvh Douglas

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 29 september 2015 klokken 14:30


hvis i lige har fået lavet service på jers fyr syntes jeg at i skal tage kontakt til det firma der har udført service for af høre nærmere eller ringe til det firmar der har producet fyret for at høre om der er nogle instillinger der skal laves om

mvh klaus

VVS70
DVF Medlem

Skrevet d. 1 oktober 2015 klokken 17:55


Mener nu at jeg kan gennemskue hvad der sker.
Efter at det varme vand er brugt op, slår kedlen fra centralvarme funktionen over på varmvands funktionen. Og det er som sådan også lige præcis det den skal gøre. Men efterfølgende går det galt, i det selve brænderen ikke slår til. Vandet i varmtvandsbeholderen når aldrig det indstillede temperatur, ergo kedlen slår ikke over på centralvarme funktionen. Det resulterer så i at der hverken er varmt vand eller varme på radiatorerne.
Først når vi så slukker og tænder for kedlen igen, slår tænder brænderen og varmer vandet op og efterfølgende går centralvarmen igang. Så kører det fint indtil det varme vand er brugt op, hvorefter så brænderen ikke slår til.

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 1 oktober 2015 klokken 19:23


Har du et billede af dit fyr og så jeg kan se alle dine rør og knapper på fyret

Centralvarme funktionen slår fra