Forside → Banker i radiatorerne på et etstrengs s

Banker i radiatorerne på et etstrengs s

0210roland
DVF Medlem

Skrevet d. 23 april 2016 klokken 22:56


Hej med jer
Først skal det skrives at jeg ikke er fagmand (langt fra). Jeg har et problem som har eksisteret i mange år, jeg har et etstrengs system fra halvfjerdserne som laver nogle voldsomme bankelyde, når der sendes varme igennem systemet, jo koldere, jo oftere. Det er værst ved den store radiator som jeg har i stuen, det føles som om at det er omkring hvor røret går igennem væggen til det næste værelse, jeg har gulve på strøer, så det er muligt at komme under gulvet, jeg mistænker at skillevæggen er sunket lidt, tynde gasbetonvægge. Og det måske er når rørene bliver varme at de går imod denne væg, men jeg er langt fra sikker. Når varmer går igennem radiatoren er den varm i toppen. Vi har et nyere gasfyr, og for Ca 15 år siden et oliefyr, her var lydende endnu højere. Kan der være rør under gulvet som ligger tæt på hinanden og måske rører ved hinanden. Min store radiator I stuen har en termostat der sidder helt oppe, altså øverst, kan dette være forkert.
Kan i hjælpe mig med hvilken retning jeg skal forsøge at følge, jeg vil når jeg skal ligge nyt gulv, kontakte en vvs for at få vedkommende til at undersøge rør under gulv. Det er de HELT gamle ventiler der stadig sidder på vores radiatorer, er det muligt at der kan være monteret forkerte ventiler.
Jeg håber ikke at mine spørgsmål er ALT for dumme, håber på bare lidt hjælp/vejledning

Mvh Roland

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 4 kommentarer
dan
Redaktør

Skrevet d. 23 april 2016 klokken 23:13


hej roland og velkommen til:)

ingen spørgsmål er for dumme her alle har et spørgsmål og det skal løses.

jeg kan sige med det samme at der er et rør som ikke har plads til at give sig dvs. at når varmen kommer frem med mange grader udviger røret sig og skal have plads til at give sig,det er specelt i trægulve at lyden kommer.

nu ved du at det er den store radiator se om enten gulvet eller væggen er klods op af rørne,der skal være ca.1cm rundt om rørne hvis du har en rosette omkring løft op i den og se,det er et typisk problem:)

der med ville jeg tjække alle radiator i huset for samme problem for lyden kan snyde og komme et andet sted fra så sørg for at de kan give sig.

et andet problem som jeg ikke tror det er men kan også give lyde er hvis en radiator ventil er vendt forkert dvs at vandet løber i forkert retning til ventilen

mvh dan

ps vi er her for at hjælpe og gøre hvors bedste for at hjælpe :)

0210roland
DVF Medlem

Skrevet d. 23 april 2016 klokken 23:39


Tusind tak for det hurtige svar, det giver mening for mig hvad skriver. Jeg tror også at der er størst sandsynlighed for at det er omkring en eller flere rosetter, og måske en gennemgang til et . Jeg havde givet op, men har fået ny TRO på sagen
TUSIND tak
Mvh Roland

dan
Redaktør

Skrevet d. 23 april 2016 klokken 23:53


du skal altid være velkommen igen vi står altid klar til at hjælpe:)

like os på facebook og bliv opdateret på det sidste nye sammentidig har vi lige startet en konkurance men læs mere om det på facebook

mvh dan

dan
Redaktør

Skrevet d. 18 maj 2016 klokken 14:58


hej roland har du fået løst problemet

mvh dan

Banker i radiatorerne på et etstrengs s