Forside → Angående støbning af gulv og r&o

Angående støbning af gulv og r&o

ronn9
DVF Medlem

Skrevet d. 19 april 2016 klokken 22:03


Hej. Jeg har lige et par spørgsmål, da jeg overvejer at støbe gulv selv.
Først en kort forklaring om rummet. Det er det gamle køkken, det nye køkken er rykket ind på den anden side, dvs. ved afløbet af det røde jernrør. De to andre rør der er isolerede er flexrør med koldt og varmt vand der er ført ud til det nye køkken.

spørgsmål 1) Hvis jeg støber gulv er det så ok at støbe oven på det røre rør dvs. det bliver pakket ind i flamingo og med 10 cm betondæk ovenpå med varme i. ?

spørgsmål 2) De varme og kolde rør, hvor i konstruktionen skal de ligge i forhold til at der kommer varme i gulvet?

spørgsmål 3) Ved ikke lige hvad i kalder det, men varmesystemet er et 1-strengs system, som kan ses helt over i hjørnet, sort indpakket i rockwool. Min plan er at banke ud i væggen og få vvs'eren til at samle det sådan at jeg kan pille fliser og det hele af væggen og spartle det op, så væggen bliver helt glat. Det samme vil jeg gøre med varmt og koldt vand. Køre dem ned, hen vandret til højre og op hvor de gamle kold og varm rør sidder i midten af billedet i væggen, så der kommer kold og varm ind på badeværelset igen. Må man støbe rundt om kobberrør når det ligger inde i væggen eller skal det laves i noget plexirør? Rørene er jo støbt ind i væggen ovre i hjørnet. (Det nuværende bjælkelag skal jo væk, men det er i færdigstøbt gulvhøjde.)
Venlig hilsen Ronni, tømrer.

http://imgur.com/OtgYjI7

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 6 kommentarer
dan
Redaktør

Skrevet d. 20 april 2016 klokken 16:20


hej ronni velkommen til

reglerne for vand:

pex rør der er rør i rør dvs. hvor der er et ydre rør eller som man kalde et træk ud over må godt støbes ned i dækket men der må ikke være nogle skjulde samlinger hvis du har samlinger på pex røret skal man kunne komme til det unden brug af værktøj devs nemt og tilgænligt,men prøv at ligge dem under flamingo så de ikke bliver varmet op af evt gulvvarme.

afløbet:

støbejern har det med at tære eller ruste så hvis den skal støbes ned skal det laves om i pvc det ville nu være syndt at bryde gulvet op igen om nogle år og der gælder reglen og skjulde samlinger igen du må godt støbe pvc ned men det røde støbejern har nogle samlinger dvs koblinger og de kan ikke tåle den syre der er i beton de ruster også op så igen koblinger i beton.

centralvarme:)

det ligner en egendom du bor i ?
men der er igen regler for central varme men i denne situation ville jeg gå med sammme regl som på brugsvand jeg ville lave en udsparing rundt om rørne så de er til at skifte hvis de skulle blive utæteog stadig lave det at man kan komme til at udskifte dem hvis som sagt de skulle lægge nemt og tilgænligt uden brug af værktøj

jeg håber du kunne bruge min hjælp like os endelig på facebook

har du brug for at jeg uddyber det mere kan jeg godt ringe dig op gå ind under kontakt vælg vvs experet dit tlf og hvor når jeg kan kontake dig

mvh dan

ronn9
DVF Medlem

Skrevet d. 23 april 2016 klokken 19:51


mht samlinger under gulv, er jeg nu nået frem til løsningen med at genopbygge gulvet som det var før, dvs. med krybekælder og sponplade med gulvarme i, ovenpå, altså ingen støbning. Til det er mit spørgsmål: Når jeg nu afmonterer radiatoren på mit 1-strengs system og "propper" de to rør, er det lovligt at have det til at ligge under gulvet? Det bliver jo noget jeg ikke kan se.
Og angående afløbet nedenunder gulvet, er det så en ulovlig installation under gulvet, sådan som det er lavet lige nu med jernrør?

Angående mit fjernvarmerør, så har jeg et lille problem ovre i hjørnet. Fjernvarmen går jo vinkelret opad-90 grader, ca 15 cm (altså over gulvhøjde) , og derefter vandret ind på badeværelset på den anden side. Min plan er at lave et hul ind i væggen, hvor man kan komme til kobberrørene hvor kold og varmt vand kommer ud af væggen og lave en ekspeditionslem derovre. Mit spørgsmål er så, hvordan det så skal laves hvis det 90 graders knæk skal føres længere vandret ind i væggen og op, for at det er lovligt. det gamle rør er svejset sammen. Det er meningen at jeg vil have fjernvarmen hele vejen hen under gulvstrøer og så ført op i hjørnet med ekspeditionslemmen.

http://i.imgur.com/xt0bIN9.jpg


http://imgur.com/ZPgEs2T


på forhånd tak. mvh Ronni

dan
Redaktør

Skrevet d. 23 april 2016 klokken 21:19


hej ronni

der er en vigtig ting jeg skal vide,du får fjernvarme ind i huset men har du en unit hvor du selv kan fylde vand på og med pumpe har du evt et billede af din varme central?

grunden til jeg spørger er at du siger fjernvarme men hvis du har et fyr/unit er det centralvarme der er nemmelig forskeld på reglerne ang. det med omlægning af rør men det kommer jeg ind på.

centralvarme der må du gøre alt selv uden en underskrift af en aut.
fjernvarme skal du være aut.for at få det lovligt lavet.

så det er meget vigtig at jeg ved om der er centralvarme eller fjernvarme

1:ja du må gerne afproppe dine rør i gulvet (skjuldt)

2:ja det er en lovligt at have afløbet som det er men jeg vil stadig råde dig til at lave det i pvc pga.at det er jern og det kan ruste som er set mange gange før og pvc holder noget længer tid.

3:nu kommer vi ind på fjernvarme/centralvarme delen om det skal laves på regning eller om du selv må lave det.
hvis man kan lave rørne om på den anden side af væggen fører dem over i hjørnet og så koble dem til dem i gulvet det kan gøres på flere forskellige måder men det kommer stadig an på om det er centralvarme for hvis det er kan det laves i pex rør hvis det er fjernvarme skal det laves i sort jern rør og på regning


mvh dan

ps.jeg håber jeg uddyber mig godt nok

ronn9
DVF Medlem

Skrevet d. 24 april 2016 klokken 13:01


Tak for svar.


http://imgur.com/l8YDeo5 Som jeg kan se det er det centralvarme (Vi har vores eget gasfyr i kælderen) Som jeg så forstår det kan vvs'eren sådan set skære røret over ved radiatoren over i det ene hjørne af rummet så han bliver fri for at proppe den, og koble pex rør på der og så over i den modsatte ende og koble det på oppe i ekpedetionslemmen?
Angående afløbet hvad er det så for nogle rør og evt. et link til dem? Er det noget der bare skal skubbes sammen eller skal de spændes sammen som jernrør? Er det ikke bedre og have jernrør i fht rotter?


dan
Redaktør

Skrevet d. 24 april 2016 klokken 20:05


jeg kan se at det er centralvarme du har i huset så alt er godt nok:)

jeg tror ikke du skal tænke så meget på rotter,hvis der skulle ske noget har du en forsikring der dækker evt. skader men tag en snak med din vvs mand og høre hvad han siger jeg ville vælge pvc afløb men der er ikke noget i vejen for at have støbejern i gulvet.

ang.dine varme rør i gulvet ville jeg skære rørne over i gulvet føre dem op i hjørnet og så ville jeg tage rørne på den anden side af væggen bore dem igennem væggen i hjørnet hvis det kan lade sig gøre men du kan lige forhøre dig med din montør

dan
Redaktør

Skrevet d. 24 april 2016 klokken 20:09


du kan også vælge rustfri stål rør i steddet for pvc jeg giver dig ling på begge dele

pvc:

http://www.billigvvs.dk/Afloeb-kloak-Plast-Afloebsroer-Fittings-Afloebsroer-PE-Plast-varianter--Plast-afloebsroer-75-mm-paa-1-meter-180953.html?utm_campaign=variantdropdown

rustfri stål:

http://www.billigvvs.dk/Afloeb-kloak-Blucher-roer-varianter--Bluecher-roer-Oe75mm-1000-mm-198771.html?utm_campaign=variantdropdown

Angående støbning af gulv og r&o