Forside → Skift til varmepumpe

Skift til varmepumpe

Vmarkus
DVF Medlem

Skrevet d. 28 december 2021 klokken 19:55


Kære vvs eksperter


i Februar købte min kæreste og jeg en landejendom der blev opvarmet med pillefyr af mærket baxi multiheat . Det fungerede fint , men skulle passes og plejes , der var også bøvlefaktoren med at fylde træpiller på og at slæbe sække frem og tilbage. 


dog fungerede det godt til ejendommen og varmede fint hovedhus og lille lejlighed op.


Hus 140 kvm


Lejlighed / rytterstue 35 kvm


I alt 180 kvm.


Begge huse har vinduer og døre fra 2010 og fint med isolering på loftet, Ingen utætheder


pånær Rytterstuen som har en utæt dør ind til et uisoleret rum , dog kunne pillefyret uden problemer stadig varme begge bygninger op , også i vinterperioden hvor temperaturen var -8 grader og massere af sne


Rytterstue bliver opvarmet med radiatorer og hovedhus har gulvarme i hele underetagen men radiatore på 1 sal. Vi ville gerne slippe for bøvledaktoren med pillefyret og besluttede os for at hoppe med på vognen med udskifting til luft/vand varmepumpe . vi skiftede d.1/10 2021 til varmepumpe.


Varmepumpen er af mærket panasonic og er 7 Kw. Montøren sagde at det netop var denne model der var tilstrækkeligt til vores forbrug og det arealkrav vi havde til opvarmning


Siden vi har fået den installeret oplever vi desværre at den ikke kan varme tilstrækkeligt op i huset, varmen til lejligheden har vi måtte lukke fordi den simpelthen ikke kunne varme begge bygninger op så der er en passende temperatur. Montøren har vi haft ude flere gange for at finde løsninger på problemet, udlufning af system, skylning af gulvarme og diverse indstillinger på varmepumpen.


Investeringen har været 87.000 og derfor er vi naturligvis lidt trætte af at det ikke fungerer som det skal, vi savner helt det gamle pillefyr, jovidst var der en masse arbejde , men det kunne sagtens varme begge bygninger op uden problemer.


Spørgsmål til jer kære eksperter, Har vi købt Katten i sækken , har vi overset noget der mangler at blive gjort ? eller skal vi gå tilbage til pillefyr og købe et mere moderne selvrensende fyr ( rtb fyr ) da varme er noget af det vigtigste at have i et hus , er det noget vi gerne vil finde en løsning på


De bedste hilsner et fortvivlet ungt par

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 2 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 30 december 2021 klokken 01:03


Hej velkommen til


Hvor bor i landet?


I kan prøve at tage kontakt til producenten og høre om den er stor nok.


Forskellen mellem varmepumpe og et piłlefyr er fremløb temp samt pumpe driften.


Det er svært at sige her fra uden at se egendommen


Jeg vil selvfølgelig anbefale varmepumpe og der selvfølgelig en løsning på problemet.


Som sagt tage fat på produceret og din montør for en løsning.


Bor du på Sjælland og midt Sjælland kan vi se på det men inden prøv en løsning og din montør vil klart prøve sig bedste.


Du kan skrive under kontakt og så kontakter vi dig hvis det er nødvendigt


Mvh Dan

Vmarkus
DVF Medlem

Skrevet d. 30 december 2021 klokken 19:48


Tusind tak for svar, vi har fået installatøren ud og indstille varmepumpen.


De bedste hilsner

Skift til varmepumpe