Forside → Resonans i fjernevarmerør

Resonans i fjernevarmerør

mantrain
DVF Medlem

Skrevet d. 29 august 2016 klokken 12:35


Det hus jeg fornyligt har overtaget, er der problemer med resonans i fjernvarme. Det brummer - svagt om dagen, men tager til i løbet aften og nat - når det er værst, føles det som om et køleskab står og brummer i samme rum.

Har haft snakket med en VVS, men han kan ikke rigtig komme med nogen løsning, vil dog kontakte fjernvarmen - der sker bare ikke så meget i den sag, så jeg vil prøve at se om jeg kan få en second opinion og måske tage hånd om det selv. Alternativt finde en anden VVS, men så vil jeg gerne have gjort fodarbejdet selv.

Jeg har foretaget en del fejlfinding, og synes selv jeg har fået det godt isoleret.
Jeg har udelukket alle radiatorer ved at have dem alle åbne på en gang og konstateret at der er varme på og at lyden er der stadig.
Når jeg lukker for frem og returløb på hovedhanerne, stopper lyden. Lyden bliver svagere når jeg lukker den ene og forsvinder helt når jeg lukker den anden. VVS manden mener at det kan være enten varmtvandsbeholderen, eller trykreduktionen der laver lyden, men det kan jeg ikke helt få til at passe fordi når jeg lukker for fremløbsventilen der sidder i varmeskabet lige efter måleren og jeg lukker for returløb på hovedhanen, er lyden der stadig. Som jeg kan se det, når jeg lukker på den måde, er det eneste sted der er tryk, på ledningen mellem hovedhane og hane i varmeskab - altså ikke noget tryk til hverken varmtvandsbeholder eller trykreduktion. Hvis lyden kommer ude fra, kan det så passe at den forsvinder helt ved luk af hovedhaner? Rørene til varmesystemet er kun tilgængelige der hvor hovedhanerne er sat på, og løber så i krybekælder frem til varmeskabet, og der er ikke adgang til krybekælder uden at bryde et gulv op. Men jeg har en god ide om hvordan de er ført, da jeg simpelthen kan mærke det i gulvet hele vejen ud til varmeskabet - og de løber lige under min seng i soveværelset, desværre.

Hvor tænkeligt er det at det kommer ud fra, med de ting jeg beskriver? Er det muligt at der sidder noget i krybekælderen mellem hovedhane og varmeskab? Giver ikke mening for mig at der skulle det, men man ved jo aldrig. Og er der nogen der har nogen fornemmelse om dette eventuelt er noget der er dækket af en ejerskifte?

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 5 kommentarer
dan
Redaktør

Skrevet d. 29 august 2016 klokken 14:32


hej velkommen til

jeg har svært ved at sige her fra hvad det kunne være så jeg håber vi kan tage det telefonisk så kan vi prøve nogle ting og så kunne jeg godt tænke mig at få nogle billeder så jeg kan følge lidt med i hvordan din inst. ser ud

mvh dan

mantrain
DVF Medlem

Skrevet d. 30 august 2016 klokken 08:25


Jeg prøver at få taget nogle billeder og smidt så du kan se dem - hvordan kan vi udveksle kontaktinfo her?

dan
Redaktør

Skrevet d. 30 august 2016 klokken 09:04


Gå ind under kontakt vælg vvs Expert her kan du skive din information så kontakter jeg dig

dan
Redaktør

Skrevet d. 2 september 2016 klokken 18:44


hvordan går det med fejl findingen

mvh dan

dan
Redaktør

Skrevet d. 15 september 2016 klokken 19:05


har du fået rettet fejlen

Resonans i fjernevarmerør