Forside → Kold ydervæg efter ændriet varmec

Kold ydervæg efter ændriet varmec

Nikolaj
DVF Medlem

Skrevet d. 14 marts 2017 klokken 17:58


Under renovering af et ældre hus med gasfyr centralvarme ændrede man på varmecirkulationen således at hver radiator fik 2 pexrør ført ud separat til og fra fyret beliggende i etageadskillelsen mellem kælder og stueplan.

Før var der traditionelt et varmerør der kørte rundt langs muren i kælderen, hvorfra der udgik til/fra rør til hver radiator.

Dette har nok desværre medført at en væg i soveværelse i stueplan, der normalt ikke har tændt radiator, er blevet så kold at der opstår kondens på væggen når det er koldt. Der er ventialtionskanal i soveværelset. Min teori er at det er den manglende cirkulation af varme lang muren der dermed ikke længere varmer muren lidt op.

Mit spørgsmål er om en nem løsning kunne være, at lade vandet kunne cirkulere ud til radiatoren, også når den ikke er tændt, i det pågældende rum ved at parallelforbinde den med lidt ekstra pexrør ude i gulvet ved radiatoren? Dermed ville etageadskillelse og mur måske kunne blive varmet tilstrækkeligt op til at undgår kondens.

Håber det er forklaret godt nok

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 2 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 14 marts 2017 klokken 19:12


hej nikolaj og velkommen til

du har haft et gammel 1 streng anlæg og er gået over til et 2 stregs anlæg dvs at det rør som du snakker om var konstandt varmt og har været med til at varme kældern op.

for at du kan løse dit fugt problem skal du have sat nogle flere radiator op i kældern for at varme den op.

et pex rør afgiver ikke så meget varme fra sig i forholdt til et jern rør som fungere lidt som en radiator du bør også kunne mærke at kældern er blivet noget køligere

jeg ved ikke om du har fået lavet dit omfangsdren rundt om huset men det er også en vigtig ting i henholdt til fugt og svamp

mvh dan

du er velkommen til at blive ringet op til en beskeden pris af 50 kr ex moms telefonen er til kl.22

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 16 marts 2017 klokken 17:00


jeg håber du har fået svar på dit spørgsmål ellers vender du bare tilbage

mvh dan

Kold ydervæg efter ændriet varmec