Forside → Kolde vægge efter omlægning af va

Kolde vægge efter omlægning af va

Allan1
DVF Medlem

Skrevet d. 7 maj 2018 klokken 19:02


Under renovering af et ældre hus med gasfyr centralvarme ændrede man på varmecirkulationen således at hver radiator fik 2 pexrør ført ud separat til og fra fyret beliggende i etageadskillelsen mellem kælder og stueplan. Samtidigt blev der lagt gulvvarme i kælderen. 

Før var der traditionelt et varmerør der kørte rundt langs muren i kælderen, hvorfra der udgik til/fra rør til hver radiator. 

Dette har nok desværre medført at en væg i soveværelse i stueplan, der normalt ikke har tændt radiator, er blevet så kold at der opstår kondens på væggen når det er meget koldt. Der er ventialtionskanal i soveværelset. Min teori er at det er den manglende cirkulation af varme lang muren der dermed ikke længere varmer muren lidt op. Problemet er kun i eet hjørne af huset i stueplan. 

Mit spørgsmål er om en nem løsning kunne være, at lave varme i etageadskillelsen i det hjørne eller evt radiator i kælder. 

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 4 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 7 maj 2018 klokken 20:04


hej velkommen til


jeg tror ikke det hjælper at sætte en radiator op i kældern,men at du skal have kikket på din hulmur isolering og have gang i den kolde radiator

Allan1
DVF Medlem

Skrevet d. 8 maj 2018 klokken 06:47


Tak. Det vil jeg prøve. Jeg ved, at der er noget skum i hulmur, men det kan jo være dårligt fordelt eller der kan være kuldebroer. En løsning med nedefra, at lægge nogle varmerør/legemer, noget der er teknisk anbefaleligt?

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 8 maj 2018 klokken 16:24


jeg vil ikke anbefale at lave det med rør løsning da du vil bruge mere energi og det koster også at have det kørende.


jeg ved at der er nogle firmaer der giver gratis eftersyn på huset for at se hvor der er dårligt isoleret

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 8 maj 2018 klokken 22:18


hvis du bor i kbh eller omegen kan vi kikke på din radiator og systemet på regning 

Kolde vægge efter omlægning af va