Forside → Hjælp til teknikskab og cirkulationspum

Hjælp til teknikskab og cirkulationspum

peterfl
DVF Medlem

Skrevet d. 18 september 2016 klokken 18:07


Hej

Håber at I kan hjælpe mig. Vi har lige købt hus og derfor har jeg 3 spørgsmål. Det ene angående mit teknikskab, det andet ang. evt. besparelse ved at lukke for nogle ting i sommermåneden og det sidste spørgsmål er ang. evt. installations af en cirkulationspumpe.

1) Jeg har brug for hjælp til at forstå mit teknikskab. Derfor har jeg taget en række billeder og håber at I vil være behjælpelige. Tænker egentlig mest at jeg skal forstå skabet for at kunne få hjælp til de to andre spørgsmål. Billederne kan ses her: https://www.dropbox.com/sh/x9w4jxdfowfi213/AACOJvfbXDNhWTBKG2ia0R1Va?dl=0

Har taget lidt forskellige billeder fra forskellige vinkler. Til forståelsens skyld bør jeg måske informere om at der er 4 kold og varmvandshaner, 1 kold udendørshane, opvaksemaskine og vaskemaskine og en enkelt almindelige radiator.. Ved ikke om det er vigtig eller ligegyldig viden i forhold til forståelsen.. Men nu er det da nævnt. :-)

2) Jeg har læst at jeg kan lukke for nogle ting for at spare nogle penge i sommermåneden. Der er gulvvarme i hele huset og det bliver såvidt jeg er orienteret varmet op af fjernvarme. Giver det mening at slukke for pumpen på billedet (som bliver brugt til gulvvarme?)og lukke for nogle rør? Eller er det nok bare at skrue ned på termostaterne i de forskellige rum?

3) Det tager meget lang tid for vandet at blive varmt på det badeværelse der ligger længst væk fra teknikskabet. Ifølge sælgeren af huset kan jeg blot installere en cirkulationspumpe, men jf. min egen logik så kræver det vel at der er lagt ekstra rør ud til badeværelset? Hvis det er tilfældet er det jo ikke sådan lige til.. Sælgeren havde ikke installeret cirkulationspumpe til dette, da det ville koste 600-700 årligt at have den kørende, men jeg tænker at det er få penge for hurtigt at kunne vaske fingre i varmt vand.. Kan jeg gøre noget? Er der lagt rør jf. mine billeder? Eller er der mulighed for at få en VVS'er til at installere en cirkulationspumpe til det varme brugsvand?

På forhånd tak
Den nye husejer, Peter

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 4 kommentarer
dan
Redaktør

Skrevet d. 19 september 2016 klokken 15:01


hey peter og velkommen til og undskyld det sene svar

den sorte føler hvor der står danfoss på er til at justere det varme vand på temp. den lange med den sorte med tal op ad er til varme i huset.

hvis du skal spare på varmen i huset burgte det være nok bare at slukke pumpen men prøv lige så du er sikker på det.

du har ret i at før du kan få hurtiger varmt vand skal du have en cikulation ledning samt en pumpe,men man kan få pumper der slukker om natten altså tids styret efter behov og det kan godt svare sig men den mængde vand der løber ud af hanen før det bliver varmt.

har du brug for en samtale siger du bare til så kan du få oplysniner af mig

mvh dan

peterfl
DVF Medlem

Skrevet d. 21 september 2016 klokken 13:21


Hej Dan

Tak for svar. Hvis der skal installleres en cirkulationsledning, så skal hele gulvet vel brækkes op? Kan du se på mine billeder af teknikskabet om de er lagt men blot mangler pumpen?

Så der er ikke noget at spare ved at lukke for nogle haner så fjernvarmen ikke kommer rundt i ledningerne? Hvis ja, hvilke er det så?

dan
Redaktør

Skrevet d. 21 september 2016 klokken 15:38


du behøver ikke nødvedigvis at ligge den i gulvet den kan også trækkes på loftet bare den er isoleret godt.

jeg kan ikke se at du har en cirkulations ledning så du hellere forberede dig til at du skal have lavet en samt monteret en pumpe.

prøv at lukke for denne ventil og se om du stadig har varmt vand for skulle du gerne lukke for din varme i huset samt du skal huske at slukke for pumpen


http://backup48.com/accounts/7hJmYpGrAQ/1/index.html

mvh dan

dan
Redaktør

Skrevet d. 27 september 2016 klokken 16:17


jeg håber du kunne bruge min hjælp og vil like os på trustpilot med en lille kommentar eller facebook

mvh dan

Hjælp til teknikskab og cirkulationspum