Forside → Hjælp til teknikskab og cirkulationspum

Hjælp til teknikskab og cirkulationspum

peterfl
DVF Medlem

Skrevet d. 18 september 2016 klokken 18:07


Hej

Håber at I kan hjælpe mig. Vi har lige købt hus og derfor har jeg 3 spørgsmål. Det ene angående mit teknikskab, det andet ang. evt. besparelse ved at lukke for nogle ting i sommermåneden og det sidste spørgsmål er ang. evt. installations af en cirkulationspumpe.

1) Jeg har brug for hjælp til at forstå mit teknikskab. Derfor har jeg taget en række billeder og håber at I vil være behjælpelige. Tænker egentlig mest at jeg skal forstå skabet for at kunne få hjælp til de to andre spørgsmål. Billederne kan ses her: https://www.dropbox.com/sh/x9w4jxdfowfi213/AACOJvfbXDNhWTBKG2ia0R1Va?dl=0

Har taget lidt forskellige billeder fra forskellige vinkler. Til forståelsens skyld bør jeg måske informere om at der er 4 kold og varmvandshaner, 1 kold udendørshane, opvaksemaskine og vaskemaskine og en enkelt almindelige radiator.. Ved ikke om det er vigtig eller ligegyldig viden i forhold til forståelsen.. Men nu er det da nævnt. :-)

2) Jeg har læst at jeg kan lukke for nogle ting for at spare nogle penge i sommermåneden. Der er gulvvarme i hele huset og det bliver såvidt jeg er orienteret varmet op af fjernvarme. Giver det mening at slukke for pumpen på billedet (som bliver brugt til gulvvarme?)og lukke for nogle rør? Eller er det nok bare at skrue ned på termostaterne i de forskellige rum?

3) Det tager meget lang tid for vandet at blive varmt på det badeværelse der ligger længst væk fra teknikskabet. Ifølge sælgeren af huset kan jeg blot installere en cirkulationspumpe, men jf. min egen logik så kræver det vel at der er lagt ekstra rør ud til badeværelset? Hvis det er tilfældet er det jo ikke sådan lige til.. Sælgeren havde ikke installeret cirkulationspumpe til dette, da det ville koste 600-700 årligt at have den kørende, men jeg tænker at det er få penge for hurtigt at kunne vaske fingre i varmt vand.. Kan jeg gøre noget? Er der lagt rør jf. mine billeder? Eller er der mulighed for at få en VVS'er til at installere en cirkulationspumpe til det varme brugsvand?

På forhånd tak
Den nye husejer, Peter