Forside → Skift af Radiagyr termostater og pakdås

Skift af Radiagyr termostater og pakdås

Bubbi
DVF Medlem

Skrevet d. 16 september 2014 klokken 11:00


Hej.

Vores hus fra 1973 har nogen radiatorer, som vist også er fra dengang ;-)

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få skiftet pakdåserne/forstiften på dem, da de hele tiden gror fast og én er utæt. Samtidig ville jeg også godt have en ny termostat, da jeg ikke synes de er så præcise.

Men problemet er, at jeg slet ikke kan finde nye pakdåser (og termostater), som passer til ventilen. Jeg kan se, at termostaterne er af mærket Radiagyr, og så er ventilen vist "Landis & Gyr" efter hvad jeg kan læse mig til. Findes der slet ikke kompatible pakdåser og termostater til sådan nogle fætre?
Pakdåsens gevind er 12 mm i diameter.

Lidt billeder:
http://i62.tinypic.com/8vq99v.jpg
http://i57.tinypic.com/2ldgfuu.jpg

For så er jeg vel ude i også at skulle skifte ventilerne, og så tvivler jeg på, om det så stadig er noget gør-det-selv arbejde ;-) (hvilke ventiler, længden af røret på dem, tømme anlægget for vand, fylde på og lufte ud osv.)

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 6 kommentarer
Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 16 september 2014 klokken 18:14


hej bubbi og tak for at du vil bruge hvors forum
jeg kender godt den slags ventiler og ja de er gamle man kan godt få nye pakdåser og føler hoveder problemet er bare at det er en bestillings vare og kan ikke købes over nettet og skal købes hos din lokale vvs`er de skal fragts fra sverige og det vil sige at der er et fragt gebyr og exp. gebyr samt du skal bruge nogle nye overgange til dine føler hoveder oven i.
jeg vil sige at det ville blive for dyrt at prøve at renovere dem og som sagt er de meget gamle og vil sætte sig igen selv om du skifter pakdåsen.
jeg vil anbefale dig at skifte dem ud til danfoss som hvor man altid kan få reservedele i dk.

man kan godt gøre det selv og du skal selvfølgelig tappe alt vandet af systemet og påfylde det igen samt lufte alle radiatorne ud.

det kræver at du har lidt håndværk snille og gå på mod du skal gøre det nu hvor vejert er til det:)

jeg vil selvfølgelig stå til din rådighed hvis du har problemer eller spørgs mål ang udskiftning af ventiler samt give dig en materiale liste hvis nødvendig.

hvis du vælger at få en aut. vvs til at gøre arb. skal du få et par priser gerne 3 stk da de er meget forskellige med ders priser.

du kan også gøre det sådan at du selv køber materialer (da det er meget billiger en en vvs) og så får en montør ud og skifter dem.

du skal bare vide at nå du tapper vand af anlæget skal alle pumper/fyr være slukket og du skal værer godt forberredt inden arb. udføres og det der vil ikke værer noget varmt vand imens før at jobbet er udført.

har du nogle spørgsmål er du velkommen til at vende tilbage.

mvh klaus

ps. de nye danfoss ventiler har en lille smule længer bygge længe ind de gamle men burte kunne lade sig gøre

Bubbi
DVF Medlem

Skrevet d. 17 september 2014 klokken 08:17


Tak for svaret.
Lyder som en rigtig god idé at skifte det ud med noget, hvor man kan få reservedele. Især da jeg jo godt vil have noget nyt og mere præcist, det lyder ret besværligt at finde dem i Sverige osv ;-)

Lyder smart selv at købe dimserne. Jeg er bare i tvivl om hvad det så skal være. Der står på ventilen, at den er 3/4". Men selve længden af den, så den passer med de eksisterende rør er jo lidt svær, da jeg ikke kender noget til det.
Men jeg må prøve at skaffe lidt tilbud, og så se om jeg vil bøvle med det selv, eller bare få en vvs'er til det.

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 17 september 2014 klokken 16:59


er det 3/4" det hele kan du ikke tage et par billeder af nogle af dine radiator så jeg kan se før føringen samt af dit fyr med rør så jeg kan se om det er to sterngs system du har

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 17 september 2014 klokken 17:00


så ved lægger jeg en guide til hvad du skal gøre bag efter og så skal jeg nok fortælle hvad du skal bruge af materialer

Bubbi
DVF Medlem

Skrevet d. 19 september 2014 klokken 11:35


Hej igen Klaus.
1.000 tak for dit svar igen. Umiddelbart hælder vi mest til at få en vvs'er til det når det så også er ventilerne. Så er vi også sikre på det virker når vi så om et par måneder tænder for systemet - og ikke først dér skal fejlsøge ;-) (vi har varmepumpe, som vi kan bruge i rigtig lang tid, før vi behøver tænde fyret)
Og umiddelbart er vvs'erens pris ikke så slem. Jeg kan se på nettet at jeg kan få dimserne til ca. 4-500 kr pr. radiator (Danfoss, alt efter hvad model). Og så skal vvs'eren kun have et par hundrede kr. pr. radiator for at skifte det i gennemsnit.
Samtidig har vi fundet ud af, at vi vil have en radiator skiftet helt til en mindre model, og så ville vi jo skulle have ham ud alligevel. Den køber vi dog selv, da der kan være rigtig meget at spare, kan jeg se :-)

Men tak for svaret igen :-)

Klaus
VVS-Ekspert

Skrevet d. 19 september 2014 klokken 17:03


Hej bubbi det lyder som en fornuftig beslutning det du skriver som sagt er du så også sikker på at det er monteret korrekt .
Jeg håber at du har fået svar på dine spørgsmål og at vi kunne hjælpe dig der efter vil jeg spørge dig om du ville like os på facebook og dele det til dine venner:) og fortælle os om din erfaringer med hvors forum.
Du skal altid være velkommen med Andre spørgsmål

Mvh. Klaus og tak for at du brugte hvors forum vi har desuden også en rep service hvor vi reparere vandhaner og div. Til gode priser hvis det skulle være interesse

Skift af Radiagyr termostater og pakdås