Forside → Ridse i radiatorrør

Ridse i radiatorrør

Lassevv
DVF Medlem

Skrevet d. 27 august 2016 klokken 14:37


Hej,

Jeg har fået slebet gulve, og opdager nu at der er et par ridser i mine radiatorrør. Er det noget, jeg skal være bekymret for?
Det eneste tekst på rørene, som jeg kan tyde mig frem til er 10 bar/95 grader.

Se vedhæftede billeder.

På forhånd tak!


http://i63.tinypic.com/2ahaypx.jpg
http://i68.tinypic.com/16aqln7.jpg
http://i67.tinypic.com/2v1k8xd.jpg

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 3 kommentarer
dan
Redaktør

Skrevet d. 27 august 2016 klokken 14:53


hej lasse og velkommen til

jeg kan godt se at dine rør er hårdt ramt men så længe de ikke er utætte skal det nok gå.
jeg kan se at det er alupex rør hvor det er en aluminiums ror der er plast belagt og det ser ud til at det kun er plast belægningen der er beskadigt.

for at være på dn sikre side kan du ligge noget køkkenrulle eller wc papir om rørne for at se om de bliver våde,hvis de er tøre efter et par dage skal du ikke bekømre.

sæt trykket op på dit anlæg til 2 bar et par dage sammen med wc papir og er det tørt tag noget af trykket af igen til 1,5.

texten på rørne fortæller bare at hvad de kan tåle som max belastning dvs 10 bar tryk som derikke er i din radiator kreds hvor der kun er 1-1,5 bar og du kommer ikke op på 95 grader i vand temp.

mvh dan.

ps jeg håber jeg har forklaret det godt nok ellers må du sige til hvis jeg skal kontakte dig

Lassevv
DVF Medlem

Skrevet d. 27 august 2016 klokken 15:19


Hej Dan

Tusind tak for dit svar - det er bestemt brugbart. Jeg kan desværre ikke se på dem, om det er de alupex rør, eller om det bare er almindelige plastikrør.

Vi bor i lejlighed, og jeg har derfor ikke adgang til at kunne justere på trykket i radiatoren, så vidt jeg ved i hvert fald. Vi har skruet den op på fuldt blus (det er en termostat fra 1-5), og vil forsøge med at sætte papir rundt om, som du foreslår. Kan vi gøre andet?

Vi fik foretaget gulvslibningen for ca 1,5 mdr siden, men har først opdaget det i dag, fordi vi ville sætte "fødderne" (skjulerne nede ved gulvet) igen.

Tror du, at det er noget, der kan have konsekvenser på sigt? Kan der senere begynde at komme vand ud, fordi de er blevet mere følsomme for slid indefra, eller kan det have konsekvenser på anden vis, som vi ikke har tænkt på? Vi er også lidt bekymrede for, om det er noget, der kan have betydning for et evt salg senere.


Tak!

Venlig hilsen,

Lasse


dan
Redaktør

Skrevet d. 27 august 2016 klokken 18:33


tak for en hygglig samtale og som det ser ud til skal jeres rør nok klare det men tage kontakt til jeres visevært og høre hvad han siger til det.

ellers er i meget velkommen til at vende tilbage

mvh dan ps like os på facebook

Ridse i radiatorrør