Forside → Returvarmetermostat og fuge

Returvarmetermostat og fuge

sorensen84
DVF Medlem

Skrevet d. 28 juni 2024 klokken 10:38


Håber I kan hjælpe mig :) Var i tvivl om kategorien. Har to spørgsmål.


Jeg bor i et ældre rækkehus. Min returvarme er højere end det vores forsyning har anbefalet. Men boligforeningen kan ikke gøre noget ved det, da det er ældre rør. Om sommeren ligger min returvarme mellem 39-44 grader om dagen. Jeg kan få den en lille smule længere ned, hvis jeg skruer ned på returvarmetermostaten. Nu har jeg sat den på 2. Forsyningen anbefale at sætte den mellem 2,5 og 3, men så bliver min returvarme for høj. Kan der ske noget ved at sætte den på 2? Kan det skade noget, hvis man sætter den for lavt? Jeg ved ikke rigtigt noget om det. Har vedhæftet billede.


Har boet i boligen gennem boligforeningen i 4 år nu, og har aldrig lagt mærke til det før, så ved ikke hvor lang tid det har været der. Men den anden dag opdagede jeg at den fuge, som sidder udenfor, at den er gået lidt op i kanten. Ved som sagt ikke hvor lang tid, det har været der. Men læste noget om at mørnede fuger kunne gøre, at der kom fugt ind mellem mur og karm. Er det en mørnet fuge, jeg har, når den ikke lukker helt ind? Gør det noget, når det er udenfor. Kan den sprække påvirke noget indenfor? Har vedhæftet billede.
Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 4 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 29 juni 2024 klokken 18:41


Hej velkommen til 


Du kan godt skrue lidt ned og så til foråret skrue op igen.


Ja alle fuger skal være intakte så vand ikke kan trænge ind 

sorensen84
DVF Medlem

Skrevet d. 29 juni 2024 klokken 23:15


Tak for beskeden Dan :) Mener du jeg skal skrue op til efteråret? 


Men jeg kan simpelthen ikke finde information om returvarmetermostater. Jeg ved den regulere temperatur men hvad gør den ellers? Kan det skade boligen og på hvilken måde, hvis man skruer for meget ned?


Hvis jeg f.eks. skruer den helt ned på 1 og min returtemperaturen så er på 37 grader, så er det jo stadigvæk ikke koldt. Vil det så skade boligen?

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 30 juni 2024 klokken 08:19


Hvis den sidder på din varme kreds/radiator er den med til at styrke det varme vand hvor varmt det skal være til dine radiatorer man sætter dem også til varmt vand beholder når man har fjernvarme 

sorensen84
DVF Medlem

Skrevet d. 30 juni 2024 klokken 13:05


Mange tak Dan. Er virkelig taknemmelig for din hjælp. Den sidder ude i mit skur. Jeg har slukket for radiatorerne nu. Så tænker jeg skruer lidt mere ned for den nu og eventuelt kan skrue lidt op igen når jeg tænder mine radiatorer til efteråret :)

Returvarmetermostat og fuge