Forside → Lyd fra fjernvarmeunit

Lyd fra fjernvarmeunit

madsmedm
DVF Medlem

Skrevet d. 19 november 2017 klokken 19:52


Hej.

Jeg har et fjernvarmeunit med en lille veksler. For et par uger siden oplevede jeg for første gang at der lød en vedvarende bankelyd fra anlægget, som en hammer der slår på et søm eller et brædt. Samtidigt kunne man se at trykmålerne stod og "hoppede" hver gang der lød et bank. Jeg fik det til at stoppe ved at lukke for hovedhanerne på fjernvarmerørene.

I et par uger har anlægget fungeret fint, men her til aften kom det tilbage. Jeg fik det til at stoppe på samme måde som sidst.

Nogle bud på hvad det kan være?

Jeg er i forvejen opmærksom på, at anlægget ikke er af nyere dato og formentlig har en begrænset resterende levetid, men jeg håber det kan holde indeværende fyringssæson med.

Jeg optog en video af "fænomenet" her til aften. Jeg prøvede at uploade den via tinypic uden held, så jeg har lagt den i dropbox og vedlagt et link herunder.

Håber meget I kan hjælpe:)

https://www.dropbox.com/s/nnnmjx3nf36685j/varmeanl%C3%A6g.MOV?dl=0

Lignende VVS Spørgsmål i samme kategori


 6 kommentarer
dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 19 november 2017 klokken 20:56


hej og velkommen til

det lyder lidt til at enten din trykdifferens eller fjrv ventil som skal udskiftes,så du slipper nok ikke for et service desvære på den jo mindre du kan holde varmen eller ikke kan holde det ud

mvh dan

madsmedm
DVF Medlem

Skrevet d. 19 november 2017 klokken 21:45


Mange tak for svar.

Dvs, at der som udgangspunkt ikke sker noget ved det lige nu, men at jeg risikerer at miste varmen på et tidspunkt? Man bliver jo helt bange for at der er ved at gå hul på noget som vil sprøjte varmt vand ud over det hele..:)

Jeg fik trykprøvet anlægget i foråret og da viste sig en utæthed ved trykdifferens (membranen?) ved ca. 10 bar, så det er nok den der er færdig.

Kan det svare sig at bruge krudt på service og evt udskiftning af den komponent, hvis anlægget alligevel påtænkes komplet udskiftet til sommer?

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 19 november 2017 klokken 21:57


Hvis du har tænkt dig at skifte anlægget ud er det nok et godt tidspunkt inden kulden slår seriøst ind,for der er sikkert mere der skal skiftes på anlægget.

Men som en nødløsning kan du udskiftet nogle komponenter som holder vinteren

Du skal ikke være bange for at det eksplodere bare roligt.

Mvh dan

Har du brug for telefon service er vi klar

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 21 november 2017 klokken 16:23


hvor bor du i landet?
madsmedm
DVF Medlem

Skrevet d. 21 november 2017 klokken 18:12


Hej Dan. Vanløse, København.

dan
VVS-Ekspert

Skrevet d. 21 november 2017 klokken 19:27


jeg bor selv omkring roskilde hvis du vil have vi ser på det en dag siger du bare til

Lyd fra fjernvarmeunit