Forside → Bukkefix til 36/29 mm tomrør

Bukkefix til 36/29 mm tomrør

Palle
DVF Medlem

Skrevet d. 7 november 2016 klokken 20:15


Jeg er ved at lave gulvvarme i sporplader i det meste af mit hus. Det er min plan at gulvvarmerørene skal i tomrør på strækningen mellem mit teknikskab og rummet som skal opvarmes. Bare for en sikkerhedsskyld, så jeg ikke skal brække gulvet op i flere rum, hvis der skulle ske en skade på gulvvarmerøret

Jeg formoder at et tomrør på omkring 36/29 (udvendigt/indvendigt) vil være passende til et 20mm gulvvarmerør. Wavin laver et tomrør i denne dimension. Det kan jeg finde til en fornuftig pris. Typisk 220-250kr.

I mit teknikskab, hvor rørene komme op af gulvet, skal jeg bruge nogle bukkefix. Men jeg kan ikke finde nogle der passer til 36mm rør. Det laver Wavin tilsyneladende ikke. Det der komme nærmest er en bukkefix på 34mm fra Uponor. De sælges ofte af de samme butikker, som sælger Wavins tomrør.

Uponor laver selvfølgelig også et tomrør der passer til deres bukkefix (eller er det omvendt?). Det er 34/28mm. Det vil sikkert også passe fint til et 20 mm gulvvarmerør. Men desværre er Uponors tomrør væsentlig dyrere end Wavins rør - nogle steder dobbelt så dyrt.

Er der nogen der producerer 36 mm bukkefix? Eller kan jeg mon bruge en 34 mm bukkefix på et 36mm rør? Det bliver klemt lidt ovalt, men måske er der stadig plads til, at jeg kan få gulvvarmerøret igennem.

Mvh.
Palle Dam